Με το ντόπινγκ γνώρισε την καταστροφή

Με το ντόπινγκ γνώρισε την καταστροφή

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το ζενίθ στο ναδίρ βρέθηκε η Λουντμίλα Ενκβιστ. Η ολυμπιονίκης της Ατλάντα στα 100 μ. με εμπόδια ζει τώρα κρυμμένη κάπου στην Κοπεγχάγη, αφού εάν γυρίσει στη Σουηδία κινδυνεύει να πάει φυλακή για δύο χρόνια κατηγορούμενη για εισαγωγή απαγορευμένων ουσιών στη χώρα. Οι χορηγοί την εγκατέλειψαν, ενώ οι συναθλητές της την κατακρίνουν.

Η ζωή της 37χρονης θα μπορούσε να ήταν δραματική ταινία. Γεννήθηκε στη Ρωσία και το 1991 κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο. Στη Βαρκελώνη, ενώ ήταν φαβορί, επικαλούμενη τραυματισμό εγκαταλείπει τη διοργάνωση. Οι πρώτες φήμες για απαγορευμένες ουσίες ακούγονται.

Ενα χρόνο αργότερα, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό καθώς βρέθηκε θετική σε στεροειδή. Το 1996 παντρεύεται τον Σουηδό Γιόχαν Ενκβιστ. Στην Ατλάντα επιστρέφει και κατακτά χρυσό μετάλλιο. Το 1997 στην Αθήνα ήταν πάλι πρώτη. Το 1998 μαθαίνει ότι έχει καρκίνο του μαστού. Ο αγώνας για τη ζωή αρχίζει. Κάνει μαστεκτομή και επανέρχεται θριαμβευτικά στη Σεβίλλη. Προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς, αλλά βρέθηκε όγκος και στο άλλο στήθος της.

Ασχολείται με το ολυμπιακό έλκηθρο και αναδεικνύεται 4η στο παγκόσμιο. Ο στόχος της, όμως, να γίνει η πρώτη αθλήτρια που έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε καλοκαιρινούς και χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες δεν θα επιτευχθεί. Πριν από μία εβδομάδα ανακοίνωσε ότι χρησιμοποίησε πάλι απαγορευμένες ουσίες και τα αθλητικά της όνειρα τελείωσαν.

Ρεαλιστικά και στατιστικά αν δει κανείς την υπόθεση, θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα για κάθε ομάδα, ο διπλός στόχος. Ευρώπη και Ελλάδα. Και δεν θα μπορούσαν οι πράσινοι να αποτελέσουν εξαίρεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή