Ευρωλίγκα: Ολυμπιακός από τα παλιά στη Μόσχα

Ευρωλίγκα: Ολυμπιακός από τα παλιά στη Μόσχα

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απάντηση του Ολυμπιακού στην πλειονότητα των αρνητικών προβλέψεων για την έκβαση του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ, στη Μόσχα, ήταν αποστομωτική. Οι «ερυθρόλευκοι», κόντρα στη λογική της συγκεκριμένης χρονικής φάσης, όπου προέρχονται από τις άσχημες εμφανίσεις, νίκησαν 84-79 την πρωταθλήτρια Ευρώπης και την υποχρέωσαν στην πρώτη ήττα της στη φετινή Ευρωλίγκα. Η τελευταία, νικηφόρα επιστροφή του Ολυμπιακού από τη Μόσχα χρονολογείται πριν από 11 χρόνια (1/4/2008) και, ύστερα από 10 συνεχόμενες ήττες στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας, οι Πειραιώτες απέδειξαν και πάλι ότι η ΤΣΣΚΑ είναι το αγαπημένο τους… «θύμα», όπως έχει συμβεί με εκκωφαντικό τρόπο στους ημιτελικούς των φάιναλ φορ του 2015 και του 2017.

Χωρίς να γίνουν ξαφνικά… υπερομάδα, μόλις σε ένα βράδυ, οι παίκτες του Ολυμπιακού, υπό την καθοδήγηση του Κεστούτις Κεζμούρα (ραγδαία βελτίωση στην τεχνική καθοδήγηση από τον προκάτοχο του Ντέιβιντ Μπλάτ, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε «ξεγραμμένους» παίκτες, όπως οι Τσέρι, Βεζένκοφ, Κουζμίσνκας), δεν «έκλεψαν» την νίκη, αλλά την πήραν με τον πιο άξιο τρόπο απόδοσης (ημ. 39-42). Υστερα από 160 λεπτά αναξιόπιστων εμφανίσεων και πέντε ημέρες μετά το «συνονθύλευμα» του μπάσκετ που παρουσίασε στη Βιτόρια, απέναντι στην Μπακόνια, ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε μόνο αντίδραση, αλλά βρήκε το χαμένο «μέταλλο» του αγωνιστικού χαρακτήρα του και έστειλε το πιο αισιόδοξο μήνυμα για την πλήρη ανατροπή της εικόνας που είχε στην αρχή της Ευρωλίγκας. Το εύστοχο τρίποντο του… συνήθους «εκτελεστή της ΤΣΣΚΑ Βασίλη Σπανούλη στο 1΄ 03΄΄ πριν από τη λήξη για τη διαμόρφωση του σκορ σε 72-79 ήταν το επιστέγασμα της συνολικής εμφάνισης του Ολυμπιακού στα προηγούμενα 39 λεπτά. Η σταθερή αμυντική προσήλωση των «ερυθρολεύκων» (ιδιαίτερα στον Τζέιμς παρά τους 22 πόντους που σημείωσε) και η επικράτηση στα ριμπάουντ (38-30) ήταν το «κλειδί» της νίκης, ενώ στην επίθεση οι Αμερικάνοι Πάντερ, Πολ και Τσέρι διατήρησαν το προβάδισμα στο σκορ με καθοριστικά σουτ.

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί, αύριο, στο ΣΕΦ τη Μακάμπι του πρώην τεχνικού του Γιάννη Σφαιρόπουλου, και η νίκη στη Μόσχα αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη αναθέρμανση του φίλαθλου ενδιαφέροντος.

ΤΣΣΚΑ: Μπολομπόι 2, Τζέιμς 22 (2), Ούχοφ, Αντόνοφ, Στρέλνιεκς, Βόιτμαν 2, Βορόντσεβιτς 5 (1), Χάκετ 2, Χίλιαρντ 17 (2), Κουρμάνοφ 7 (1), Μπέικερ 3 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάντερ 16 (1), Πολ 20 (2), Κόνιαρης, Σπανούλης 8 (2), Τσέρι 9 (1), Μιλουτίνοβ 2, Βεζένκοβ 2, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου, Κουζμίνσκας 8 (1), Ρούμπιτ 8.

• Το σημερινό πρόγραμμα: Ερυθρός Αστέρας – Χίμκι, Αρμάνι – Μπαρτσελόνα, Βαλένθια – Βιλερμπάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή