«Μπρα ντε φερ» ΔΟΕ – Τόκιο για καύσωνα

«Μπρα ντε φερ» ΔΟΕ – Τόκιο για καύσωνα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να μεταφέρει τα αγωνίσματα του μαραθωνίου και του βάδην, εξαιτίας της ζέστης, από το Τόκιο στο Σαπόρο, έχει φέρει τους «αθανάτους» σε κόντρα με τις αρχές της διοργανώτριας πόλης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Η κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε, πιστεύει ότι η ανώτατη αρχή του ολυμπιακού αθλητισμού πρέπει να αλλάξει άποψη γιατί οι διοργανωτές έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχουν ξοδέψει πολλά χρήματα για μέτρα κατά τoυ καύσωνα. «Αυτή η απόφαση ήταν σοκ για όλους μας. Αφιερώσαμε πολύ χρόνο και πολλά χρήματα για έργα που έχουν στόχο να μειώσουν τις υψηλές θερμοκρασίες. Θέλουμε τα αγωνίσματα να γίνουν στο Τόκιο», τόνισε η Γιουρίκο Κόικε.

Αύριο, οι διοργανωτές αναμένεται να συναντηθούν με εκπροσώπους της ΔΟΕ προκειμένου να συζητήσουν το θέμα. Στόχος της ηγεσίας του «Τόκιο 2020» είναι να πείσουν τους «αθανάτους» ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και ότι τα αγωνίσματα του μαραθωνίου και του βάδην μπορούν να πραγματοποιηθούν στο Τόκιο.     

Στο μεταξύ, στις 21 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν τα εγκαίνια του Ολυμπιακού Σταδίου. Με πρωταγωνιστές κορυφαίους αθλητές, όπως ο Γιουσέιν Μπολτ, θα πραγματοποιηθεί μία γιορτή όπου ο αθλητισμός θα συναντάει τη μουσική και τον πολιτισμό, η οποία θα έχει τίτλο «One Race» και θα διαρκέσει τρεις ώρες.

Η κατασκευή του Σταδίου στοίχισε 1 δισ. ευρώ και θα αποτελέσει το κέντρο των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή