Μπορεί να γίνει φέτος η Γρανάδα η ισπανική εκδοχή της Λέστερ;

Μπορεί να γίνει φέτος η Γρανάδα η ισπανική εκδοχή της Λέστερ;

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γρανάδα φιλοδοξεί απόψε να επιστρέψει εκεί όπου βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο για πρώτη φορά στην ιστορία της, δηλαδή στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος. Η επαρχιακή ομάδα από την Ανδαλουσία, στους πρόποδες της οροσειράς Σιέρα Νεβάδα, αναφέρεται στον ισπανικό Τύπο ως πιθανή ιβηρική εκδοχή της Λέστερ, που πέρα από κάθε προσδοκία κατέκτησε το 2016 τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ.

Με αντίπαλο τη Χετάφε στην ομώνυμη συνοικία της Μαδρίτης στις 22.15 απόψε, η Γρανάδα στοχεύει στην έβδομη νίκη της για φέτος, και τρίτη συνεχόμενη, ώστε να σκαρφαλώσει στους 23 βαθμούς, έναν περισσότερο από την Μπαρτσελόνα, που χρωστά πάντως το «κλάσικο» με τη Ρεάλ.

Η άρτι επανακάμψασα στην Πριμέρα Ντιβισιόν Γρανάδα είχε παίξει για τελευταία φορά με τους μεγάλους τη σεζόν 2016-17, όταν και υποβιβάστηκε με προπονητή τον Τόνι Ανταμς, πρώην αρχηγό της Αρσεναλ και εμβληματική φυσιογνωμία στην άμυνα της εθνικής Αγγλίας. Οπως όμως επισημαίνει το ΒΒC, είναι εκείνη η παρακαταθήκη του Ανταμς που φαίνεται να μεταφράζεται τώρα σε εκπληκτική πορεία για την ομάδα της Ανδαλουσίας.

Ιδιοκτήτης της Γρανάδα είναι ο Κινέζος επιχειρηματίας Ζιανγκ Λιζάνγκ, στον οποίον ανήκει επίσης το 60% των μετοχών της Πάρμα και το 5% των Μινεσότα Τίμπεργουλβς στο ΝΒΑ. Ο Κινέζος είχε κάνει την ομάδα μια πανσπερμία εθνών, με μόλις πέντε Ισπανούς και συνολικά 20 εθνικότητες στο ρόστερ των 28 παικτών.

Ο Ανταμς συμβούλευσε τον Ζιανγκ να αλλάξει φιλοσοφία και να χτίσει την ομάδα γύρω από τα εγχώρια ταλέντα, αλλά και γενικά τον σύλλογο γύρω από Ισπανούς στη διοίκηση, στο τεχνικό και στο ιατρικό επιτελείο κ.ο.κ. Ο ιδιοκτήτης ακολούθησε πιστά την οδηγία αυτή, και η πρόσληψη το καλοκαίρι ενός Ισπανού προπονητή, του Ντιέγο Μαρτίνεθ, έφερε την… άνοιξη στον σύλλογο.

Η άνοδος στην Πριμέρα ήταν εύκολη υπόθεση, με τη Γρανάδα να δέχεται μόνο 28 γκολ σε 42 ματς, βασιζόμενη όχι σε σπουδαία ονόματα αλλά σε παίκτες-εργάτες εξ Ισπανίας. Φέτος η Γρανάδα πάει από νίκη σε νίκη και στοχεύει ψηλά, αν και το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή