«Απορώ πώς έχασα το δεύτερο χρυσό»

«Απορώ πώς έχασα το δεύτερο χρυσό»

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αττάλεια. Θα άλλαζε ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, μόνο με μία μεγάλη ιατρική προσφορά για να βοηθήσει τους συνανθρώπους της. Λατρεύει τη μουσική. Θα ήθελε να καβαλήσει μία εντούρο 600άρα BMV και το πράγμα που δεν αποχωρίζεται ποτέ από κοντά της είναι ένα μικρό μαξιλαράκι που το είχαν φέρει στο νοσοκομείο της Μπολόνια όπου γεννήθηκε, πριν από 23 χρόνια. Κυρίες και κύριοι, η Νατάσσα Τσακίρη.

Το καστανόξανθο κορίτσι που χάρισε στην Ελλάδα τα τρία μετάλλια, ένα χρυσό και δύο αργυρά στο 14ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην κατηγορία των 63 κ. Κι όμως, η σκέψη της όλο το προηγούμενο βράδυ ήταν στο πώς έχασε το χρυσό στο σύνολο και την ικανοποίηση να ακούσει τον Εθνικό μας Υμνο εδώ στην Αττάλεια.

«Απορούσα πώς έχασα τα 127.5 κ. Ελεγα γιατί δεν έσπρωξα στο ζετέ όπως ακριβώς στα 125 κ. Και στενοχωριόμουνα, όχι τόσο που δεν κέρδισα στο σύνολο, όσο γιατί δεν έκανα καλή προσπάθεια… Αλλά εντάξει, ας μην είμαστε και πλεονέκτες».

Φυσικοί οι γονείς της, και η Νατάσσα επέλεξε την ιατρική στην οποία ελπίζει να βρει χρόνο να γραφτεί στο πέμπτο έτος. Βλέπετε, έχει να κάνει διακοπές ένα χρόνο. Ευρωπαϊκό, Μεσογειακοί, Παγκόσμιο και σε 6 μηνές πάλι Ευρωπαϊκό. Ομως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την επιστήμη της. «Θα ειδικευθώ στη γενική χειρουργική. Μάλιστα, το πέρυσι καλοκαίρι παρακολούθησε πρακτική για έναν περίπου μήνα στη Γερμανία».

Ηταν και σαν διακοπές, μας λέει αναλύοντας το προπονητικό της πρόγραμμα: «Από το πρωί στις 9.30 έως τις 12 και το απόγευμα από τις 4.00 έως τις 22.00». Δύσκολη η ζωή των παγκόσμιων πρωταθλητών. Και η συνέχεια προβλέπεται πιο σκληρή. Τα όνειρα όμως δεν σταματούν εδώ.

«Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου στην Αθήνα να ακούω τον Εθνικό Υμνο. Εδώ δεν φανταζόμουν ότι θα ήμουν στο βάθρο. Είναι πολύ μακριά ακόμα. Ας έχουμε πρώτα την υγεία μας και σίγουρα θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Μία επιτυχία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σε τι μέρα θα βρεθείς, τι θα κάνουν οι αντίπαλοί σου», μας λέει, αλλά τα όμορφά της μάτια δείχνουν να βλέπουν κάπου ψηλά. Κι όμως, η Νατάσσα Τσακίρη δεν ξεκίνησε τον αθλητισμό από την άρση βαρών. Η πισίνα ήταν ο πρώτος της αγωνιστικός στίβος, όπου την είδε ο κ. Ηλιάδης και την υποχρέωσε σχεδόν να σηκώσει την μπάρα.

«Στην αρχή δεν ήθελα να συνεχίσω. Μάλιστα πολλές φορές απεύφευγα την προπόνηση. Οταν όμως ήρθαν οι πρώτες επιτυχίες, γλυκάθηκα και παρέμεινα στα βάρη».

Ετσι μας λύθηκε και η απορία γιατί το τατουάζ με τον ιππόκαμπο στολίζει τη γάμπα της. Το γιατί υπάρχει το τριαντάφυλλο στην ωμοπλάτη δεν μας το εξήγησε. Χόμπι της, η μουσική και το τραγούδι. Μάλιστα, όταν ακούει μουσική, πάντα συλλαμβάνει τον εαυτό της να συνοδεύει τον τραγουδιστή. Τις αρέσουν όλα τα είδη της μουσικής, εκτός από τα μπουζούκια. Μία από τις πιο ευχάριστες στιγμές της όταν διασκεδάσει με την κολλητή της, την τρελή όπως την αποκαλεί.

Αρση βαρών, ιατρική και μετά…

«Δεν σκέφτομαι προς το παρόν το γάμο. Αγαπάω τα παιδιά, αλλά δεν πρόκειται να κάνω, έστω κι αν παντρευτώ νωρίτερα, πριν από τα τριάντα, γιατί πρώτα θέλω να τελειώσω το πανεπιστήμιο. Οπότε έχουμε χρόνο ακόμα».

Για το τέλος αφήσαμε τις ενδυματολογικές της προτιμήσεις. Αν και δεν ντύνεται πάντα αθλητικά, δεν της αρέσουν οι φούστες. Η πρώτη φορά που φόρεσε ήταν στην τελετή έναρξης των Μεσογεικών Αγώνων και η δεύτερη, κατά την άφιξη της αποστολής στην Αθήνα. Μένει να δούμε αν η ΕΟΕ θα επιλέξει τη φούστα για τις Ελληνίδες κατά την τελετή έναρξης του 2004.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή