Κρ. Ρονάλντο: «Ο Μέσι με έκανε καλύτερο»

Κρ. Ρονάλντο: «Ο Μέσι με έκανε καλύτερο»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ευγενής άμιλλα με τον Λιονέλ Μέσι έκανε τον ίδιο καλύτερο ποδοσφαιριστή, παραδέχθηκε σε συνέντευξή του ο Κριστιάνο Ρονάλντο, κάνοντας λόγο για «υγιή ανταγωνισμό» με τον αρχηγό της εθνικής Αργεντινής.

Η «κόντρα» Μέσι – Ρονάλντο είναι χωρίς αμφιβολία η μεγαλύτερη σε ατομικό επίπεδο στην ιστορία του ποδοσφαίρου, όχι μόνο διότι πρόκειται για χαρισματικούς παίκτες που αγωνίζονται στην ίδια θέση, αλλά και γιατί επί χρόνια αποτελούσαν το σημείο αναφοράς για το μεγαλύτερο ντέρμπι του κόσμου, το Μπαρτσελόνα – Ρεάλ.

Οι δυο τους έχουν κατακτήσει από πέντε φορές την περιζήτητη Χρυσή Μπάλα, και ο ένας ήταν πάντα το μέτρο σύγκρισης για τον άλλον. Αυτό, πάντως, ποτέ δεν τους ώθησε σε ευθεία σύγκρουση, αντιθέτως πάντα μιλούσαν με σεβασμό ο ένας για τον άλλον. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Γιουβέντους δίνει όμως μια επιπλέον διάσταση στη «διαμάχη» τους, που έχει αναφέρει και ο Μέσι.

Σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό France Football, ο επί εννιά χρόνια αντίπαλος του Μέσι ως παίκτης της Ρεάλ δήλωσε: «Πολλοί έχουν πει ότι τροφοδοτούσαμε ο ένας τον άλλον, ότι το να είμαστε μαζί στην Ισπανία μάς έκανε καλύτερους. Αυτό σίγουρα είναι μια πραγματικότητα. Αισθανόμουν την παρουσία του στη Μαδρίτη περισσότερο από ό,τι στο Μάντσεστερ», είπε ο Πορτογάλος πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Επρόκειτο για έναν υγιή ανταγωνισμό. Είμαστε τα σύμβολα των συλλόγων μας» πρόσθεσε ο Ρονάλντο, υπογραμμίζοντας επίσης πόσο του αρέσει να… του λένε ότι είναι ο καλύτερος. «Πάντα είναι ωραία να μιλάνε για σένα κολακευτικά», δήλωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τον τρόπο που προσπαθεί για να γίνεται καλύτερος, έχοντας και τον Μέσι ως κίνητρο, τονίζει τη σημασία της σκληρής δουλειάς εκτός αγώνων: «Πρώτα από όλα χρειάζεσαι το ταλέντο, διαφορετικά δεν θα αξίζεις και πολλά. Παρά ταύτα, το ταλέντο είναι άχρηστο χωρίς σκληρή δουλειά. Δεν θα έφτανα ποτέ εδώ που βρίσκομαι σήμερα χωρίς την κουλτούρα της σκληρής δουλειάς».

Οσο για το αγαπημένο του τέρμα από τα 700 που έχει επιτύχει μέχρι τώρα στην καριέρα του, ο Ρονάλντο ανέφερε το ανάποδο ψαλίδι με τη φανέλα της Ρεάλ κατά της Γιουβέντους το 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή