Αλμα πρόκρισης για τις Ελπίδες

Αλμα πρόκρισης για τις Ελπίδες

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλμα πρόκρισης στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του 2002 έκανε χθες βράδυ η Εθνική Ελπίδων. Στο κατάμεστο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων, η ομάδα του Ανδρέα Μιχαλόπουλου νίκησε την Τουρκία με 3-0 και θα ταξιδέψει αύριο για το Κοτσαέλι, με στόχο να «σφραγίσει» το εισιτήριο της πρόκρισης στη ρεβάνς της Τρίτης.

Εχοντας τη θερμή συμπαράσταση 7.000 θεατών, οι Ελληνες διεθνείς πήραν απ’ τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο του αγώνα. Χρειάστηκε, όμως, να περάσουν 25 λεπτά ώστε να δημιουργήσουν την πρώτη ευκαιρία με τον Βακουφτσή. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Γάλλος διαιτητής Ντουαμέλ αρνήθηκε πέναλτι στην Εθνική μας, σε ανατροπή του Σεϊταρίδη μέσα στην περιοχή. Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, η ελληνική ομάδα είχε τον πρώτο λόγο. Κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίκτυα στο πρώτο λεπτό της επανάληψης, με εξαιρετικό σουτ του Βακουφτσή. Στη συνέχεια, οι Τούρκοι αναζήτησαν την ισοφάριση μέσω των αντεπιθέσεων. Χωρίς επιτυχία…

Στο 77′, ο Γιλμάζ αποβλήθηκε με κόκκινη, καθώς χτύπησε εκτός φάσης τον Ταυλαρίδη. Οι διεθνείς αξιοποίησαν την αριθμητική τους υπεροχή, αφού στο 88′ και στο 92′ πέτυχαν δύο γκολ με τους Σαλπιγγίδη και Αμανατίδη αντίστοιχα. Κίτρινη δέχθηκαν οι Κυργιάκος, Λουμπούτης, Βακουφτσής, Αμανατίδης, Ντουρσούν.

ΕΛΛΑΣ: Κοτσώλης, Πατσατζόγλου, Λουμπούτης, Κυριαζής, Ταυλαρίδης, Κυργιάκος, Αμανατίδης, Σεϊταρίδης, Παπαδόπουλος (84′ Σαλπιγγίδης), Βακιρτζής, Θεοδωρίδης (46′ Γήτας).

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ινάμ, Καραντένις, Κούντουρεν, Ντουρσούν, Αμπντι, Χασπολάτλι, Σεν (46′ Σαχίμ), Αρσλάν (75′ Γιλμάζ), Ακίν, Κόγκνταν (89′ Χουσεΐν), Χατζίογλου.

Οι Ανδρες

Μπορεί να απέχει αρκετούς μήνες η έναρξη της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2004, ωστόσο ο Οτο Ρεχάγκελ αρχίζει από τώρα τη δημιουργία της ομάδας, η οποία θα μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση. Στο νέο ξεκίνημα, δηλαδή στον σημερινό φιλικό αγώνα με την Εσθονία στο στάδιο «Νίκος Γκούμας» (5.15 μ.μ.) και στο επίσης φιλικό παιχνίδι με την Κύπρο, την Τετάρτη, στην Καισαριανή, ο Γερμανός τεχνικός δεν υπολογίζει ούτε έναν παίκτη του Ολυμπιακού! «Υπολογίζω όλους τους Ελληνες ποδοσφαιριστές που έχουν ιδιαίτερες ικανότητες. Κάλεσα τώρα κυρίως παίκτες της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού γιατί είναι σε καλή φόρμα και έχουν καλή πορεία στην Ευρώπη», διευκρίνισε χθες ο κ. Ρεχάγκελ και πρόσθεσε ότι ο Πατσατζόγλου, στον οποίο υπολογίζει πολύ, ήταν απαραίτητος στην Ελπίδων, ενώ οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές των πρωταθλητών αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμού.

Απ’ τον Δεκέμβριο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα αρχίσει να παρακολουθεί Ελληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εξωτερικό, όπως τους Κακλαμάνο (Γάνδη), Αναστασίου (Ρόντα), Γραμμόζη (Καϊζερσλάουτερν) και Δέλλα (Περούτζια). Στη διάθεσή του για το σημερινό παιχνίδι βρίσκονται οι Κατσιαμπής, Π. Κωνσταντινίδης, Καφφές, Γεωργιάδης, Μαχλάς, Νταμπίζας, Βρύζας, Νικοπολίδης, Βόκολος, Φύσσας, Καραγκούνης, Λυμπερόπουλος, Λάκης, Ζαγοράκης, Ζήκος, Κασάπης, Νικολαΐδης, Τσάρτας, Χαλκιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή