«Κλειστή στροφή» για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

«Κλειστή στροφή» για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν έναν μήνα πριν από την πρόσωπο με πρόσωπο μονομαχία τους (1/12) που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν δύο «αγκάθια» να βγάλουν από τα πλευρά τους για να προσπεράσουν αλώβητοι την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1. Οι μεν «ερυθρόλευκοι» έχουν επικίνδυνη έξοδο στην Ξάνθη, ο δε πρωταθλητής αντιμετωπίζει στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, που ναι μεν δεν έχει τη δυναμική άλλων εποχών, έχει όμως «βαριά φανέλα» και στην καλή του μέρα μπορεί να αποδειχθεί σκληρό καρύδι στα δόντια οποιουδήποτε. Και για τους δύο αυτά είναι τα (θεωρητικά) πιο δύσκολα παιχνίδια που έχουν στο πρόγραμμά τους μέχρι να έρθει η ώρα να αναμετρηθούν μεταξύ τους στο «Γ. Καραϊσκάκης» (αν και τον ΠΑΟΚ περιμένει ακόμη μία δοκιμασία στο Ηράκλειο με ΟΦΗ).

Παρότι η Ξάνθη προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες που έβαλαν φρένο στην εντυπωσιακή πορεία της, χωρίς να την απομακρύνουν πάντως από τις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας, θα είναι στην έδρα της ψηλό εμπόδιο απόψε για τον Ολυμπιακό, ειδικά μετά τη κίνηση του τελευταίου να ανεβάσει τους τόνους πριν από το παιχνίδι. Με φόντο τον αγώνα με την Μπάγερν που ακολουθεί την άλλη εβδομάδα στο Μόναχο για το Τσάμπιονς Λιγκ, οι «ερυθρόλευκοι» θα χρειαστεί να κάνουν καλή διαχείριση για να νικήσουν και να μείνουν πρώτοι, ειδάλλως κινδυνεύουν να τους φτάσει ή και να τους προσπεράσει ο ΠΑΟΚ. Παρά το τεταμένο κλίμα των τελευταίων ημερών, η Ξάνθη έδωσε τα 2.000 εισιτήρια που ζήτησε ο Ολυμπιακός για τον κόσμο του.

Για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια, ο Παναθηναϊκός θα πάει στην Τούμπα με οπαδούς του, μεμονωμένα όμως και όχι με οργανωμένη μετακίνηση. Ο ΠΑΟΚ του έχει πάρει τον αέρα τα τελευταία χρόνια και προβάλλει ως αδιαφιλονίκητο φαβορί, ειδικά μέσα στην «καυτή» και κατάμεστη Τούμπα. Οι «πράσινοι» είναι πολύ πιεσμένοι βαθμολογικά και ψάχνουν μία επιτυχία για να αναστρέψουν το βαρύ κλίμα που προκαλούν οι χαμηλές πτήσεις τους στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι μετρούν ένα μεγάλο αήττητο σερί στη Σούπερ Λιγκ 1 από τον Μάρτιο του 2018 και έχουν μεγάλο κίνητρο βαθμολογικά, αλλά εάν αντιμετωπίσουν το παιχνίδι με υπεροψία, διόλου απίθανο να κινδυνεύσουν. Ο Παναθηναϊκός μετρά τρεις συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες (η μία στο Κύπελλο) και δείχνει πιο απειλητικός μακριά από το ΟΑΚΑ.

Με την ήττα της στο «Γ. Καραϊσκάκης» η ΑΕΚ έχει μείνει 8 βαθμούς πίσω από την κορυφή και δεν έχει περιθώρια κι άλλης απώλειας κόντρα στον Ατρόμητο, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια μετρά μία ισοπαλία και δύο συνεχόμενες νίκες σε βάρος της στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα. Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχει και ο αγώνας Λάρισα – ΟΦΗ. Ανεξάρτητα από τις πρόσφατες αποτυχίες τους στο Κύπελλο, είναι και οι δύο σε εξαιρετική κατάσταση και απρόσμενα ψηλά στη βαθμολογία, σε τροχιά πλέι οφ και Ευρώπης. Ο Παναιτωλικός αναζητεί στο Αγρίνιο κόντρα στον Αστέρα Τρ. την πρώτη του νίκη στη Σούπερ Λιγκ 1 και μια βαθιά ανάσα, όπως και η Λαμία τη Δευτέρα, φιλοξενώντας στο γειτονικό ντέρμπι τον Βόλο. 

Συνοπτικά το πρόγραμμα (9η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 19.30 Πανιώνιος – Αρης (Novasports 2), 20.00 Ξάνθη – Ολυμπιακός (EΡT), ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 Λάρισα – ΟΦΗ (Novasports 1), 17.00 Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης (ΕΡΤ), 19.30 ΑΕΚ – Ατρόμητος (Novasports 1), 20.00 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (PAOK TV), ΔΕΥΤΕΡΑ: 20.00 Λαμία – Βόλος (ΕΡΤ). Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (8 αγώνες): Ολυμπιακός 22, ΠΑΟΚ 20, ΟΦΗ 16, Ξάνθη 15, ΑΕΚ 14, Λάρισα 12, Ατρόμητος 11, Αρης 11, Αστέρας Τρ. 9, Βόλος 9, Παναθηναϊκός 8, Λαμία 4, Παναιτωλικός 2, Πανιώνιος -2 (σημ.: ο Πανιώνιος έχει -6 β.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή