Σπ. Γιαννιώτης: «Να βελτιώνομαι παντού»

Σπ. Γιαννιώτης: «Να βελτιώνομαι παντού»

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν πρόσθετε τα… πλακάκια που έχει μετρήσει τόσα χρόνια στις πισίνες, το αποτέλεσμα θα είχε πολλά ψηφία. Από μικρό παιδί συνέδεσε τη ζωή του με το υγρό στοιχείο, το έκανε δεύτερο «σπίτι» του και μέσα από αυτό καταξιώθηκε στο διεθνές στερέωμα. Ο λόγος για τον Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος, τώρα, δίπλα στο ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο του 2016 και στις τόσες άλλες διακρίσεις, θα προσθέσει ακόμα μία: το όνομά του θα μπει στο Hall of Fame της μαραθώνιας κολύμβησης και θα γίνει ο δεύτερος Ελληνας, μετά τον Ιάσονα Ζηργάνο, τον αξιωματικό – κολυμβητή που διήλθε τέσσερις φορές κολυμπώντας το στενό της Μάγχης.

Ο Σπύρος διακρίθηκε τόσο στην πισίνα όσο και στο ανοιχτό νερό. Οσοι τον γνωρίζουν, όμως, το πρώτο που θα αναφέρουν γι’ αυτόν είναι το ήθος του. Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 έχουν περάσει κάτι παραπάνω από τρία χρόνια. Η κούρσα του μεταλλίου θα μείνει αξέχαστη σε αυτούς που την παρακολούθησαν. Ηταν ο αθλητής που, λίγο πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα, προσπέρασε σαν σταματημένους τους αντιπάλους του, πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, αλλά ακούμπησε δεύτερος την ηλεκτρονική πλακέτα και έδωσε συγχαρητήρια στον Ολλανδό αντίπαλό του για την πρωτιά. Οι βραβεύσεις πολλές, αλλά η ένταξη στο Hall of Fame είναι κάτι ιδιαίτερο. «Κάθε φορά που βραβεύεσαι είναι μία τιμή. Πόσο μάλλον από έναν τέτοιο θεσμό», δήλωσε στην «Κ», και όταν τον ρωτήσαμε εάν αυτή η βράβευση θα αποτελέσει κίνητρο για να κάνει κάτι ακόμη, απάντησε: «Σίγουρα αποτελεί κίνητρο για να συνεχίσω, ώστε να πετύχω κάτι καινούργιο. Ξέρω ότι άλλο ολυμπιακό μετάλλιο δεν θα κατακτήσω, όμως υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που μπορώ να κάνω. Για εμένα στόχος ζωής ήταν πάντα να βελτιώνομαι. Προσπαθώ να το κάνω σε όλα τα επίπεδα. Αυτή η τιμή μού δίνει το έναυσμα για να συνεχίσω».

Ο Σπύρος Γιαννιώτης μπορεί να έχει κρεμάσει το «σκουφάκι» του πρωταθλητισμού, αλλά η ζωή του συνεχίζει να κυλάει γύρω από το υγρό στοιχείο. Είναι προπονητής της αγωνιστικής ομάδας του Πανελληνίου και οι κολυμβητές του ιστορικού συλλόγου έχουν την τιμή να τους προπονεί ένας αθλητής που έχει ξεχωρίσει εντός και εκτός αγωνιστικών στίβων. «Προσπαθώ να γίνω προπονητικά όσο το δυνατόν καλύτερος. Η βελτίωση των αθλητών μου αποτελεί και δική μου βελτίωση και ψυχική ικανοποίηση», υπογραμμίζει.

Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και ο «ασημένιος» ολυμπιονίκης προβλέπει ότι η ελληνική κολύμβηση θα γράψει ιστορία στο «Υδάτινο Κέντρο» της ιαπωνικής πρωτεύουσας. «Ισως να έχουμε καλύτερες διακρίσεις και από αυτές της Αθήνας. Υπάρχουν πολλά παιδιά με ταλέντο και φιλοδοξία και χαίρομαι γι’ αυτό. Ανυπομονώ να δω τους αθλητές μας να αγωνίζονται στο Τόκιο. Η ελληνική κολύμβηση έχει να δείξει πολλά πράγματα», μας λέει ο κορυφαίος Ελληνας κολυμβητής. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή