Ιπτάμενα θα γίνουν τα «παιδιά των ανέμων»

Ιπτάμενα θα γίνουν τα «παιδιά των ανέμων»

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους αποκαλούμε… γιους και κόρες των ανέμων. Τώρα θα χρειαστεί να το… αποδείξουν. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία της ιστιοπλοΐας επέλεξε το σκάφος που θα διαδεχτεί το RSX και αυτό θα είναι… ιπτάμενο.

Πρόκειται για το Starboard iFoil, το οποίο θα αποτελέσει το ολυμπιακό σκάφος του 2024. Το θετικό για τη χώρα μας είναι ότι η γενιά της ιστιοσανίδας για το 2024 αποτελείται από νεαρούς αθλητές και αθλήτριες που λατρεύουν την αδρεναλίνη και καλοδέχτηκαν την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Πριν από ένα μήνα οι ιθύνοντες της διεθνούς ιστιοπλοΐας ανέλυσαν πέντε κατηγορίες ιστιοσανίδας και το Starboard iFoil επιλέχτηκε για να αντικαταστήσει το RSX που υπάρχει στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα από τη διοργάνωση του Πεκίνου (2008). Την αλλαγή τη δέχτηκε με ενθουσιασμό η νέα γενιά της ελληνικής ιστιοπλοΐας.

Ιπτάμενα θα γίνουν τα «παιδιά των ανέμων»-1

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, στη νέα γενιά των ανδρών, οι κορυφαίοι Έλληνες της κατηγορίας είναι μικρότεροι από 20 ετών, οπότε ενθουσιάστηκαν.

«Βρίσκω την απόφαση πολύ θαρραλέα, διότι πάρθηκε σε μικρό χρονικό διάστημα. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και όλοι οι αθλητές θα πρέπει με το νέο σκάφος να ξεχάσουμε τον τρόπο σκέψης και νοοτροπίας. Έχω δοκιμάσει foil και η αίσθηση που έχεις όταν είσαι στον αέρα και πετάς είναι μοναδική. Ανυπομονώ να ξεκινήσω προπονήσεις με το νέο σκάφος», δήλωσε στην «Κ» ο Λεωνίδας Τσορτανίδης, ένας εκ των κορυφαίων νέων αθλητών μας.

Ενθουσιασμένος είναι και ο Γιώργος Φράγκος παλαιός πρωταθλητής της ιστιοσανίδας και προπονητής του Λεωνίδα Τσορτανίδη, ο οποίος αποκάλυψε στην «Κ» ότι αυτές τις ημέρες θα παραγγείλουν το σκάφος για να μη χαθεί χρόνος: «Τώρα η κλάση θα πάει σε άλλο επίπεδο. Θα πλανάρουμε από πιο χαμηλά και με λιγότερο αέρα, κάτι που θα αποτελέσει πρόκληση για τους αθλητές, ώστε να το φτάσουν σε πιο υψηλό επίπεδο. Δεν έχεις επαφή με το νερό, είσαι στον αέρα και πετάς. Το νέο σκάφος θα φτάσει στη χώρα μας, περίπου, τον Ιανουάριο, αλλά με τον Λεωνίδα θα ψάξουμε για παρόμοιο εξοπλισμό, ώστε να αρχίσει τις προπονήσεις».     

Στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν πριν από ένα μήνα συμμετείχαν 19 πρωταθλητές της ιστοσανίδας και οι 17 από αυτούς δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τον νέο τύπο. Το iFoil είναι, σε σχέση με τα άλλα υποψήφια, πιο οικονομικό, μπορεί να μεταφερθεί εύκολα και μπορεί να προσφέρει θεαματικά τηλεοπτικά πλάνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή