Εχασε βαθμούς, κέρδισε ενότητα ο ΠΑΟ

Εχασε βαθμούς, κέρδισε ενότητα ο ΠΑΟ

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηχηρό μήνυμα στον κόσμο του να αφήσει στην άκρη τις όποιες πικρίες του και να στηρίξει την προσπάθεια του Γιώργου Δώνη και των παικτών του αποτέλεσε η εντυπωσιακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής, που όπως και πέρυσι στο «Γ. Καραϊσκάκης», δεν δικαιώθηκε με το τρίποντο της νίκης λόγω ενός γκολ στην τελευταία φάση ενός ακόμη δραματικού αγώνα.

Οι «πράσινοι» έκαναν κατάθεση ψυχής, κοίταξαν καταπρόσωπο τον νταμπλούχο ΠΑΟΚ και έχασαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν την πιο σημαντική νίκη τους από τον τελικό του Κυπέλλου το 2013, εξαιτίας μιας αμφισβητούμενης απόφασης του Σλοβένου διαιτητή, έπειτα από χρήση του VAR και ενώ ο ίδιος είχε κρίνει διαφορετικά στην κανονική ροή του παιχνιδιού.

Η φάση αυτή πυροδότησε την έκρηξη του προπονητή του Παναθηναϊκού, Γιώργου Δώνη, και τον οδήγησε λίγο αργότερα, όταν είχε ηρεμήσει από την ένταση των στιγμών, σε μια δημόσια τοποθέτηση πάνω σε δύο άξονες: ο πρώτος ήταν η (δικαιολογημένη εν πολλοίς) αγανάκτησή του για μια σειρά εξόφθαλμων λανθασμένων διαιτητικών αποφάσεων που στέρησαν από τον Παναθηναϊκό πολλούς βαθμούς από το ξεκίνημα της περιόδου.

Ο δεύτερος άξονας ήταν η επίκλησή του στους οπαδούς της ομάδας να συσπειρωθούν γύρω της, να αφήσουν στην άκρη τη μιζέρια που κατατρώει χρόνια τώρα τις σάρκες της και να τη βοηθήσουν να παλέψει με τη «συμμορία που υπάρχει κατά του Παναθηναϊκού», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ο Δώνης δικαιολόγησε εν μέρει την ένταση που προκλήθηκε στο τέλος εντός του αγωνιστικού χώρου, στη φυσούνα και στη διαδρομή προς τα αποδυτήρια, αλλά ο ίδιος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση μετά την αναφορά στο φύλλο αγώνα ότι απώθησε τον 4ο διαιτητή.

Με αυτή την αιτιολόγηση της αποβολής του, κινδυνεύει με βαριά τιμωρία που δεν θα εξαντληθεί μόνο με την απαγόρευση να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας του στο κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα, το παράπτωμά του τιμωρείται από 15 ημερολογιακές ημέρες (στην περίπτωση αυτή, εκτίει μόνο με την ΑΕΚ γιατί ακολουθεί η διακοπή του πρωταθλήματος) μέχρι έξι μήνες.

Ανεξάρτητα από την αναμενόμενη ποινή του Δώνη, ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να μην τραβήξει το σκοινί στα άκρα για το σκηνικό έντασης που στήθηκε στον δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Αρκέστηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το παιχνίδι, σεβόμενη και την επιθυμία του Διούδη να μείνει το θέμα εκεί και να μην πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Ο διεθνής τερματοφύλακας προπηλακίστηκε από άνθρωπο ασφαλείας του ΠΑΟΚ και αρχικά υπήρχε η σκέψη να υποβάλει μήνυση.

• «Δεν θα τους λυγίσετε ποτέ» ήταν το μήνυμα της ΠΑΕ κάτω από ένα κολάζ φωτογραφιών από τους πανηγυρισμούς των παικτών στα δύο γκολ που πέτυχαν στην Τούμπα. «Μαζί σαν ένα», έγραψε και ο Σένκεφελντ σε μια αντίστοιχη ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

• Από 10 έως 60 ευρώ κοστίζουν τα εισιτήρια που κυκλοφόρησαν ήδη για το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Για τις περισσότερες κατηγορίες, ισχύει έκπτωση 2 ευρώ σε όσους τα προμηθευτούν διαδικτυακά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή