Στα ίχνη του Σουμάχερ ο Χάμιλτον

Στα ίχνη του Σουμάχερ ο Χάμιλτον

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναν τίτλο πριν από την ισοφάριση του απόλυτου ρεκόρ που κατέχει ο Μίχαελ Σουμάχερ βρίσκεται από προχθές το βράδυ ο Λιούις Χάμιλτον.

Ο Βρετανός πιλότος της Μερσέντες τερμάτισε δεύτερος, πίσω από τον ομόσταυλο Βάλτερι Μπότας, στο γκραν πρι των ΗΠΑ και κατέκτησε και μαθηματικά τον έκτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του στη Φόρμουλα 1, για να μείνει μόνος δεύτερος στη βίβλο των κορυφαίων πιλότων στο δημοφιλέστερο μηχανοκίνητο άθλημα.

«Δουλεύω πάνω σε ένα αριστούργημα και δεν το έχω ολοκληρώσει ακόμη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιχαρής Χάμιλτον, «νομίζω ότι παίρνει πολύ χρόνο να τελειοποιήσεις μια τέχνη, αισθάνομαι ότι τώρα την τελειοποιώ, αλλά υπάρχουν ακόμη περισσότερα να προσθέσω».

«Το άξιζε, είχε πολύ καλή σεζόν», δήλωσε ο νικητής της κούρσας στο Οστιν, Μπότας, που πρόσθεσε ότι «εγώ μπορεί να μην πέτυχα τον στόχο μου φέτος, αλλά υπάρχει πάντα η επόμενη χρονιά».

Ο Φινλανδός κυριάρχησε στην κούρσα έχοντας και την πολ ποζίσιον και πήρε οριστικά το προβάδισμα τέσσερις γύρους πριν από το τέλος, διαθέτοντας καλύτερα ελαστικά από εκείνα του Χάμιλτον. Ο Βρετανός εστίασε στο να κρατηθεί μπροστά από τον Φερστάπεν και το κατάφερε τερματίζοντας δεύτερος – αλλά και όγδοος να τερμάτιζε, πάλι θα είχε ήδη κατακτήσει το έκτο του πρωτάθλημα. Με δύο κούρσες να απομένουν έως το τέλος του φετινού πρωταθλήματος, ο Χάμιλτον έχει φθάσει τους 381 πόντους, ο Μπότας έχει 314 και ο Σαρλ Λεκλέρ, ο Μονεγάσκος πιλότος της Φεράρι, που τερμάτισε στην τέταρτη θέση προχθές, έχει 249.

Η επόμενη, προτελευταία κούρσα της χρονιάς θα λάβει χώρα στις 17 Νοεμβρίου στη Βραζιλία. Τόσο αυτή όσο και η τελευταία στο Αμπου Ντάμπι θα έχουν χαρακτήρα προετοιμασίας για το 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή