Τσάμπιονς Λιγκ: Μέγα ντέρμπι στο Ζάγκρεμπ για προβάδισμα πρόκρισης

Τσάμπιονς Λιγκ: Μέγα ντέρμπι στο Ζάγκρεμπ για προβάδισμα πρόκρισης

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν καλούνται να αφήσουν πίσω τους τα ατυχή αποτελέσματα στα εγχώρια πρωταθλήματα και να κάνουν το… αυτονόητο, δηλαδή να επικρατήσουν εντός έδρας των Γκαλατάσαραϊ και Κλαμπ Μπριζ αντίστοιχα, ώστε να «κλειδώσουν» τις προνομιούχες θέσεις στον πρώτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην Παρί ξανάρχισε προπονήσεις ο Νεϊμάρ, αλλά θα αργήσει ακόμη να φορέσει τη φανέλα της ομάδας.

Ωστόσο, το παιχνίδι με τη μεγαλύτερη κρισιμότητα απόψε είναι αυτό μεταξύ της κροατικής Ντιναμό Ζάγκρεμπ και της ουκρανικής Σαχτάρ Ντόνετσκ. Οι δύο Ανατολικοευρωπαίοι εκπρόσωποι μάχονται για τη δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου πίσω από την… αχτύπητη Μάντσεστερ Σίτι και ισοβαθμούν με τέσσερις πόντους.

Στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα πριν από 15 μέρες στην Ουκρανία οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2, άρα όποιος νικήσει απόψε παίρνει τεράστιο προβάδισμα για μία θέση στους «16», ενώ ισοπαλία με 0-0 ή 1-1 θα ευνοεί την Ντιναμό σε περίπτωση που παραμείνει η ισοβαθμία τους ώς το τέλος.

Η διαφορά των δύο αντιπάλων στο «Μάξιμιρ» απόψε έγκειται στο ότι ενώ η Ντιναμό θα παραταχθεί πλήρης, η Σαχτάρ θα έχει πολλές και σημαντικές απουσίες λόγω τραυματισμών: Από την ουκρανική ομάδα θα λείψουν, μεταξύ άλλων, οι Μαϊκόν, Μάρλος, Γεβγέν Κονοπλιάνκα και Σερχίι Κριφτσόφ.

Στον ίδιο όμιλο η Αταλάντα θα έχει μία τελευταία ευκαιρία για πρόκριση στην επόμενη φάση αν «κλέψει« κάποιο βαθμό από τη Μάντσεστερ Σίτι στο Μπέργκαμο. Αν μείνει και πάλι στο μηδέν και υπάρξει νικητής στο Ζάγκρεμπ, η Αταλάντα αποκλείεται από το Τσάμπιονς Λιγκ. Με νίκη η Σίτι προκρίνεται και μαθηματικά.

Τέλος, στον τέταρτο όμιλο η Γιουβέντους και η Ατλέτικο Μαδρίτης έχουν από απόψε την ευκαιρία να τσεκάρουν τα εισιτήριά τους για τα νοκ άουτ εφόσον καταβάλλουν οι μεν Ιταλοί στη Μόσχα τη Λοκομοτίβ, οι δε Ισπανοί στη Γερμανία τη Λεβερκούζεν.

Oι Ρώσοι βεβαίως πάνε να κάνουν το «μπαμ» στη Γιουβέντους, ώστε να την πλησιάσουν στον έναν βαθμό. Ο Γιούρι Σέμιν, τεχνικός της Λοκομοτίβ, δήλωσε χθες ότι όχι μόνο δεν θα κλειστεί η ομάδα του, αλλά θα βγει στην επίθεση. «Πρέπει να βάλουμε δύσκολα στη Γιούβε», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή