Πίστη για τη συνέχεια στο τάε-κβον-ντο

Πίστη για τη συνέχεια στο τάε-κβον-ντο

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Δεκάδες άτομα συνωστίζονται στην αίθουσα αφίξεων περιμένοντας συγγενείς και φίλους. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν κάποιοι που κρατάνε ανθοδέσμες. Είναι οι παράγοντες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τάεκβον-κτο, καθώς και φίλοι του αθλήματος, που περιμένουν την εθνική ομάδα, η οποία κατέκτησε τρία χάλκινα μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κορέας. Η αποστολή φτάνει και οι κάτοχοι των μεταλλίων αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά «χάνονται» στις αγκαλιές των δικών τους. «Είμαι χαρούμενη για την επιτυχία. Είναι το δεύτερό μου χάλκινο μετάλλιο από παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το περίμενα, όμως, γιατί είχα προετοιμαστεί πολύ καλά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον άνδρα μου και προπονητή Ιωάννη Γαβριηλίδη, καθώς και το δήμαρχο των Γιαννιτσών Στέλιο Βαμβίνη, που με στηρίζει υλικά και ηθικά», είναι τα πρώτα λόγια της Ελλης Μυστακίδου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα άλλα δύο παιδιά. Αναλογίζονται τις δυσκολίες που πέρασαν μέχρι να φτάσουν στα… μετάλλια που κοσμούν τα στήθη τους. «Παρ’ όλο που έσπασα την μύτη μου κατά τη διάρκεια του αγώνα, συνέχισα και νίκησα. Είπα στον εαυτό μου ότι είναι καιρός να δείξω τις δυνατότητές μου. Το τάεκβον-ντο αποτελεί τρόπο ζωής για μένα», τονίζει η Μάγδα Σεϊρεκίδου, η οποία προπονείται μέχρι και έξι ώρες την ημέρα για να πετύχει τους στόχους της: «Τώρα θα κάνω αποθεραπεία. Στη συνέχεια θα προετοιμαστώ για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Ο 3ος στον κόσμο στα 72 κ., Θανάσης Μπαλίλης, υπηρετεί στην Αεροπορία και είναι σμηνίας ειδικών επιχειρήσεων. «Είναι σημαντικό για τα παιδιά που ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό να ανήκουν στις Ενοπλες Δυνάμεις και να έχουν τις απαιτούμενες διευκολύνσεις. Ευχαριστώ τον υποδιοικητή Γ. Παναγιωτάκο και τον διοικητή μου αντισμήναρχο ιπτάμενο Γιώργο Ματαρά. Σε αυτήν τη προσπάθεια με στήριξαν ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Δημητρακόπουλος και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Ξυπνητός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή