Τσάμπιονς Λιγκ: Διαφήμιση του ποδοσφαίρου με… παράπονα

Τσάμπιονς Λιγκ: Διαφήμιση του ποδοσφαίρου με… παράπονα

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Να ’χα χίλια μάτια το ματς αυτό να βλέπω», θα πρέπει να έλεγαν οι τυχεροί φίλαθλοι που παρακολούθησαν το σπάνιο παιχνίδι της Τσέλσι με τον Αγιαξ προχθές το βράδυ στο Στάμφορντ Μπριτζ του Λονδίνου, που τα είχε όλα: Οκτώ γκολ, ανατροπές, αλλεπάλληλες αποβολές, πέναλτι κι ένα ακυρωθέν τέρμα που θα έκρινε τον αγώνα.

Το τελικό 4-4 σφράγισε έναν αγώνα-διαφήμιση για το Τσάμπιονς Λιγκ, ακόμη κι αν ο πρωταγωνιστής ήταν ο Ιταλός διαιτητής Τζανλούκα Ρόκι.

Παρά την πίεση του γηπέδου και την εξαντλητική αλληλουχία των φάσεων, πήρε τις σωστές αποφάσεις (εφαρμόζοντας το γράμμα κι όχι το πνεύμα του κανονισμού), όπως η σπάνια φάση με τη διπλή αποβολή παικτών του Αγιαξ μαζί  με καταλογισμό πέναλτι, και η ακύρωση ενός πέμπτου γκολ της Τσέλσι λόγω χεριού, κατόπιν χρήσης του VAR. Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι, με τον Αγιαξ να κάνει λόγο για αυστηρότατες αποφάσεις εις βάρος του: «Μέσα σε ένα λεπτό του παιχνιδιού όλα άλλαξαν» δήλωσε ο Ολλανδός προπονητής Ερικ τεν Χαχ, αναφερόμενος στη φάση όπου οι Ντέιλι Μπλιντ και Γιόελ Φέλτμαν αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη και η Τσέλσι πήρε ένα ακόμη (το δεύτερο στον αγώνα) πέναλτι με το σκορ στο 2-4. «Κάποιες αποφάσεις δεν ήταν στο πλευρό μας. Νομίζω πως τιμωρηθήκαμε αρκετές φορές», είπε ψύχραιμα μετά τον αγώνα. «Θεωρώ ότι αξίζαμε να νικήσουμε, τόσο με 11 παίκτες όσο και με εννέα», υπογράμμισε ο τεχνικός της Αγιαξ.

Ο «Αίαντας» έχασε προβάδισμα τριών τερμάτων, αλλά τουλάχιστον αποκόμισε έναν βαθμό, στερώντας και άλλους δύο από την Τσέλσι, αφού στα τελευταία λεπτά αποσόβησε πολλές φορές ένα νικητήριο τέρμα των Αγγλων.

Ωστόσο η Ιντερ, που έχασε προβάδισμα δύο τερμάτων στη Γερμανία, επέστρεψε από την έδρα της Μπορούσια Ντόρτμουντ χωρίς ούτε έναν βαθμό στις βαλίτσες της, αφού η γερμανική ομάδα έκανε την απόλυτη ανατροπή στο ματς κατά το β΄ ημίχρονο και νίκησε 3-2.

Το μόνο που αποκόμισε η Ιντερ είναι η υπεροχή σε τυχόν ισοβαθμία με την Μπορούσια, έχοντας νικήσει με 2-0 στο Μιλάνο, αλλά εκείνο είναι το λιγότερο αυτή τη στιγμή. Εξαλλος ο προπονητής των «νερατζούρι», Αντόνιο Κόντε, κατηγόρησε τη διοίκηση του συλλόγου ότι έκανε «κάποια σημαντικά σφάλματα στο στάδιο του σχεδιασμού» αφήνοντας κενά στο ρόστερ.

Προβληματισμός υπάρχει τόσο στη Βαρκελώνη όσο και στη Νάπολη για τις εντός έδρας ισοπαλίες της Μπαρτσελόνα με τη Σλάβια Πράγας (0-0) και της Νάπολι με τη Ζάλτσμπουργκ (1-1), καθώς οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να οριστικοποιήσουν την πρόκρισή τους.

Το βέβαιο είναι ότι και οι τέσσερις αυτοί όμιλοι είναι ανοικτοί, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος, εντείνοντας το ενδιαφέρον και κάνοντας κάποια από τα εναπομείναντα ματς να μοιάζουν με νοκ άουτ, όπως το επικείμενο Μπαρτσελόνα – Ντόρτμουντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή