Ερχεται με… απαντήσεις ο Πιτίνο

Ερχεται με… απαντήσεις ο Πιτίνο

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι θετικές προθέσεις για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής ομάδας μπάσκετ από τον Ρικ Πιτίνο επιβεβαιώθηκαν με νέες δηλώσεις του Αμερικανού προπονητή και του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου, πριν από τη συνάντηση κορυφής που θα έχουν αύριο. Τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν είναι οι προϋποθέσεις για την καλύτερη δυνατή πληρότητα των διεθνών παικτών ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά, η εξασφάλιση συνέχισης της παρουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο στη διεκδίκηση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες και η στελέχωση του προπονητικού επιτελείου. Το οικονομικό σκέλος της πιθανής συμφωνίας θεωρείται και από τις δυο πλευρές ότι δεν θα αποτελέσει σημείο διαφωνίας.

«Αν αποφασίσω να αναλάβω την ομάδα, δεν πρόκειται να πάρω καθόλου χρήματα. Ούτε σεντ. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να εκπροσωπήσω τους ανθρώπους της Ελλάδας. Το σημαντικότερο στοιχείο είναι να υπάρχουν οι ανάλογες προϋποθέσεις για να αναλάβω την ομάδα» δήλωσε ο Πιτίνο, πριν ταξιδέψει για την Αθήνα, όπου αναμένεται να φτάσει το απόγευμα.

«Εχω την εντύπωση ότι ο προπονητής έρχεται να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Δεν έχει βάλει σε προτεραιότητα τις απολαβές του. Δεν έχω συμφωνήσει με κανέναν, αλλά είμαι σίγουρος πως θα συμφωνήσουμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ.

Οπως ενημέρωσε με tweet του, ο Ρικ Πιτίνο θα βρεθεί την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει το ματς του Παναθηναϊκού με τη Βαλένθια.

• «Μονόδρομο» νίκης αποτελεί για τον Ολυμπιακό (2 νίκες-4 ήττες) ο σημερινός αγώνας με την Εφές Αναντόλου (4 νίκες-2 ήττες), στο ΣΕΦ (20.00) για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, παρά τη δεδομένη δυσκολία που θα έχει. Οι «ερυθρόλευκοι» που έχουν ηττηθεί εντός έδρας από τη Ζενίτ και τη Μακάμπι, πρέπει να βελτιώσουν τη βαθμολογική θέση τους (14η) και να μην «παγιωθούν» στο γκρουπ των ομάδων που βρίσκονται εκτός των οκτώ πρώτων θέσεων.

Ο Κεστούτις Κεζμούρα στάθηκε στην ανάγκη για νίκη, τον βαθμό ένταξης των Ρότσεστι και Ριντ, ενώ θα έχει στη δωδεκάδα τον Κόνιαρη, σε αντίθεση με τον Παπανικολάου, ο οποίος συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας.

«Πιστεύω ότι θα είμαστε καλύτεροι από το παιχνίδι με τη Μακάμπι. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, από το να βελτιωθούμε. Πρέπει να παίζουμε και όχι να μιλάμε. Πρέπει να ελέγξουμε τα γκαρντ της Εφές, γιατί είναι πολύ επικίνδυνα», υποστήριξε ο Λιθουανός τεχνικός. To σημερινό πρόγραμμα: Ζενίτ – Χίμκι, Ερυθρός Αστέρας -Ρεάλ, Μακάμπι – Αλμπα, Αρμάνι – Μπασκόνια.

• Η ΕΟΚ απάντησε με ανακοίνωσή της στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και στον χαρακτηρισμό που έκανε για «ξεπερασμένο μάνατζμεντ» της ομοσπονδίας, υποστηρίζοντας ότι κ. Αυγενάκης δεν έχει γνώση του αντικειμένου και προτείνει να τον ανακαλέσει κάποιος στη νομιμότητα, γιατί από τις νέες ρυθμίσεις του αθλητικού νόμου, παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο του αθλήματος και δημιουργεί κινδύνους διεθνούς αποκλεισμού του ελληνικού μπάσκετ. Ο υφυπουργός Αθλητισμού απάντησε μέσω tweet ότι τιμά την πορεία του κ. Βασιλακόπουλου και δεν θα καταφερθεί εναντίον του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή