Ντέρμπι ΠΑΟ – ΑΕΚ, δοκιμασία για ΠΑΟΚ

Ντέρμπι ΠΑΟ – ΑΕΚ, δοκιμασία για ΠΑΟΚ

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ντέρμπι με τους όρους… άλλων εποχών προσφέρει το κυρίως μενού της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1 αυτό το τριήμερο. Ο αγώνας του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ είναι μεν ο κλασικός ορισμός του ντέρμπι, με την έννοια μιας αναμέτρησης δύο «μεγάλων» ομάδων από την ίδια πόλη, δεν έχει, όμως, την αίγλη του παρελθόντος, όταν η μονομαχία τους ήταν συχνά πυκνά πολύ σημαντική στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου. Με την ΑΕΚ έξι βαθμούς πίσω από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό να κινείται σε πολύ πιο χαμηλά πατώματα, είναι ένα ντέρμπι χωρίς μεγάλη βαθμολογική σημασία. Στην οικονομία του πρωταθλήματος, πολύ πιο σημαντικός θεωρείται ο αποψινός αγώνας του ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο κι ας χωρίζουν πολλά αυτές τις δύο ομάδες, παρά η αυριανή μονομαχία στο ΟΑΚΑ.

Ο πρωταθλητής ετοιμάζεται για μάχη στην Κρήτη, απέναντι σε μια ομάδα που, ειδικά στην έδρα της, δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα. Ο ΟΦΗ έχασε έδαφος με την ήττα του στη Λάρισα, παραμένει όμως πολύ ψηλά στη βαθμολογία και αναζητεί βαθμούς που θα ενισχύσουν την προσπάθειά του να μείνει μέχρι τέλους σε τροχιά πλέι οφ και εξόδου στην Ευρώπη. Η νίκη δεν είναι εύκολος στόχος με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ των 44 συνεχόμενων αγώνων χωρίς ήττα, αλλά ό,τι κι αν κερδίσει μια ομάδα του βεληνεκούς του ΟΦΗ από ένα τέτοιο παιχνίδι, μπορεί να αποδειχθεί τεράστιο κέρδος στον τελικό λογαριασμό.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός μοιάζει να έχει πιο εύκολο έργο απέναντι στον Ατρόμητο. Δεν έχει χάσει φέτος ούτε βαθμό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και παρότι τα τελευταία χρόνια συνήθως αγχώνεται για να νικήσει την ομάδα του Περιστερίου, δικαιολογημένα θεωρείται φαβορί κι ας κουβαλά την κούραση από τον αγώνα με την Μπάγερν για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ατρόμητος έχασε στις λεπτομέρειες από την ΑΕΚ την περασμένη αγωνιστική και ψάχνει μια επιτυχία που θα του δώσει ανάσες, τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά, χωρίς να έχει, πάντως, τη δυναμική των τελευταίων χρόνων. Αυτόν ακριβώς τον στόχο έχει και ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Εχει μείνει πολύ πίσω βαθμολογικά κι αν θέλει να κρατήσει μισάνοικτο τον δρόμο για τα πλέι οφ, πρέπει να αξιοποιήσει την έδρα του ακόμα και σε παιχνίδια με μεγαλύτερο συντελεστή δυσκολίας, όπως το αυριανό. Οι «πράσινοι» μετρούν τρεις ήττες και μία ισοπαλία στο ΟΑΚΑ, όπου δεν έχουν γευθεί ακόμα τη νίκη. Η καλή εμφάνιση στην Τούμπα δίνει κίνητρο στους οπαδούς του Παναθηναϊκού να πάνε στο γήπεδο αύριο για να του προσφέρουν την έξτρα δύναμη που δίνει η έδρα, συνθήκη απαραίτητη ειδικά σε αγώνες όπου ο αντίπαλος νιώθει οικείο τον χώρο, μιας και τον χρησιμοποιεί κι αυτός ως έδρα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα άλλα τέσσερα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής, με δύο απ’ αυτά (Ξάνθη – Πανιώνιος, Λάρισα – Λαμία) να έχουν κοινό χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι έχουν ορίζοντα τα πλέι οφ, ενώ οι φιλοξενούμενοι μάχονται για την παραμονή στην κατηγορία. Γειτονικό ντέρμπι μεταξύ δύο ομάδων που ενδιαφέρονται πρώτιστα να μην κινδυνεύσουν είναι αυτό ανάμεσα στον Βόλο και στη Λαμία, ενώ πολύ αμφίρροπη μοιάζει και η αναμέτρηση του Αρη με τον ανεβασμένο τελευταία, Αστέρα Τρίπολης. Συνοπτικά, το πρόγραμμα (10η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.15 Βόλος – Παναιτωλικός (Novasports 1), 19.30 ΟΦΗ – ΠΑΟΚ (Novasports 2). ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 Αρης – Αστέρας Τρίπολης (Novasports 1), 17.00 Ξάνθη – Πανιώνιος (ΕΡΤ), 17.15 Ολυμπιακός – Ατρόμητος (Novasports 2), 19.30 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (Novasports 1). ΔΕΥΤΕΡΑ: 19.30 Λάρισα – Λαμία (Novasports 1).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 23, ΠΑΟΚ 21, ΑΕΚ 17, ΟΦΗ 16, Ξάνθη 16, Λάρισα 15, Αρης 12, Ατρόμητος 11, Αστέρας Τρ. 10, Παναθηναϊκός 9, Βόλος 9, Λαμία 7, Παναιτωλικός 3, Πανιώνιος -1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή