Παραδοχή προσυνεννοημένων αγώνων

Παραδοχή προσυνεννοημένων αγώνων

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ολομέλεια της Βουλής θα εισαχθεί αύριο προς ψήφιση το αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο χθες συζητήθηκε στην τρίτη και τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στην ομιλία του απάντησε στις διαφωνίες που εκφράστηκαν από βουλευτές αλλά και από τους φορείς στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, κυρίως για το θέμα του περιορισμού των θητειών των προέδρων των αθλητικών ενώσεων, του ορίου ηλικίας 70 ετών και της αναδρομικότητας ισχύος τής υπό ψήφιση διάταξης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αυγενάκης είπε:

• Για τη σύμβαση «Mακόλιν», που αφορά την αντιμετώπιση των προσυνεννοημένων αγώνων: «Το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Είμαστε αποφασισμένοι να το αντιμετωπίσουμε δραστικά και άμεσα».

• Για τον δειγματοληπτικό έλεγχο εισιτηρίων: «Στόχος μας, η δυνατότητα διενέργειας δειγματοληπτικών ελέγχων στους κατόχους εισιτηρίων εντός και εκτός των αθλητικών εγκαταστάσεων. Ετσι, καθίσταται ευχερέστερη η ταυτοποίηση και ο εντοπισμός των εμπλεκομένων σε πράξεις βίας, εντός και εκτός των αθλητικών εγκαταστάσεων».

• Για τα μέτρα αστυνόμευσης αθλητικών εκδηλώσεων και τα υπόλοιπα μέτρα για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας: «Είμαστε ξεκάθαροι υπέρ της λειτουργίας λεσχών φιλάθλων, αλλά στο πλαίσιο του νόμου που είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Επεκτείνουμε τα τοπικά και χρονικά όρια εφαρμογής των ποινικών διατάξεων, ώστε να τυγχάνουν εφαρμογής και σε πράξεις αθλητικής βίας που έχουν αμιγώς οπαδικά κίνητρα και τελούνται σε χρόνο και τόπο μη συνδεόμενους άμεσα με κάποια αθλητική εκδήλωση. Είναι αθλητική βία τα ραντεβού των οπαδών πριν από ένα παιχνίδι και μετά από αυτό».

• Για την αναστολή ισχύος των διατάξεων για την ποσόστωση γυναικών στα Δ.Σ. των αθλητικών ενώσεων, το σύστημα της απλής αναλογικής και τον αριθμό εκλεκτόρων στις εκλογές: «Η αναστολή αυτής της διάταξης ήταν και καθολικό αίτημα όλης της αθλητικής κοινότητας. Δεν αποκλείουμε καμία γυναίκα από τη συμμετοχή της σε εκλογές ομοσπονδίας ή από την εκλογή της. Είναι ελεύθερο το γήπεδο, για να μιλήσουμε και με αθλητικούς όρους, να θέσουν υποψηφιότητα όσες γυναίκες το επιθυμούν και να εκλεγούν».

• Για τις θητείες: «Η φιλοσοφία της διάταξης είναι η ανάγκη διοικητικής ανανέωσης των ομοσπονδιών. Πέρα και πάνω από τον πολύ θόρυβο που προκαλούν οι αντιδράσεις ορισμένων παραγόντων στο άκουσμα της απώλειας προνομίων, ακούμε το βουβό κίνημα των αθλητών, των στελεχών, των ανθρώπων που βρίσκονται στον πυρήνα του αθλητισμού. Θέλουμε να δώσουμε χώρο στους νέους ανθρώπους, θέλουμε οξυγόνο στη διοικητική δομή των ομοσπονδιών, θέλουμε νέο πνεύμα με όρεξη, δημιουργικότητα, νέες ιδέες, κέφι, διάθεση για προσφορά. Η πρόταση του προέδρου της ΕΟΕ Καπράλου είναι να δεχθεί την κατάργηση του αριθμού των θητειών και να ανεβάσει το όριο ηλικίας των παραγόντων από τα 70 στα 75 χρόνια. Ουσιαστικά, η ΕΟΕ αποδέχεται τη θέσπιση ανώτατου ορίου ηλικίας. Μάλιστα, ο κ. Καπράλος, σε αυτή την αίθουσα, παραδέχθηκε ότι οι σχετικές συστάσεις της ΔΟΕ χρονολογούνται από 5ετίας τουλάχιστον».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή