Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: «Μόνο φάρμακο, οι νίκες»

Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: «Μόνο φάρμακο, οι νίκες»

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνέχιση των νικών από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας είναι το καλύτερο αντίδοτο για τις παρενέργειες που δημιούργησε ο αποκλεισμός από τον Προμηθέα, στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Οι «πράσινοι», που προέρχονται από τις νίκες κόντρα στην Εφές

Αναντόλου και τη Βαλένθια, θα υποδεχθούν σήμερα (21.00) την Αλμπα Βερολίνου, και η δυναμικότητα της γερμανικής ομάδας (μία νίκη – έξι ήττες) προσφέρει ευκαιρία στην ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη να αυξήσει το θετικό πρόσημο στη βαθμολογία με την πέμπτη νίκη της.

Χωρίς τον Τζίμερ Φριντέτ, ο οποίος έχει υποστεί θλάση, ο Παναθηναϊκός καλείται να κλείσει την άσχημη παρένθεση της Πάτρας και –όπως υποσχέθηκαν οι παίκτες του– να επανέλθει σε πειστικές εμφανίσεις. Για την αντίδραση του Παναθηναϊκού μίλησε ο Πεδουλάκης: «Το μόνο φάρμακο είναι να νικάς. Αλλη αντίδραση δεν μπορεί να υπάρξει. Οταν χάνουμε ή όταν δεν παίζουμε καλά, είναι λογικό να δεχόμαστε κριτική. Είναι μέρος της δουλειάς μας. Το παράδοξο είναι όταν κερδίζουμε. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να τα αντιμετωπίζουν αυτά, να μην έχουν συναισθήματα έντονα, χαράς ή λύπης».

Με τον προπονητή του ΠΑΟ συμφώνησε και ο Νικ Καλάθης: «Μόνο με έναν τρόπο μπορούμε να αντιδράσουμε. Να είμαστε καλύτεροι από την Αλμπα. Μαθαίνουμε από τα λάθη που κάναμε κόντρα στον Προμηθέα και τι μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα».

Η Αλμπα, που έχει στον πάγκο της τον Καταλανό Αϊτο Ρενέσες, αρέσκεται στο επιθετικό ριμπάουντ, στα πολλά τρίποντα και στη γρήγορη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση.

«Είναι μια ομάδα που μοιράζει τον χρόνο, είναι νεανική, έχει ενέργεια, αλλά είναι και άπειρη. Ο Ρενέσες έχει δημιουργήσει πολλές ομάδες και η διαχρονικότητά του τα λέει όλα», κατέληξε ο Πεδουλάκης. Η γερμανική ομάδα θα έχει τις σημαντικές απουσίες του γκαρντ Πέιτον Σίβα και του φόργουορντ Τάιλερ Κάβανο.

Το ισπανικό «el classicο» ντέρμπι, Ρεάλ – Μπαρτσελόνα, δεσπόζει στην πρώτη ημέρα της 8ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα, ενώ σήμερα θα παίξουν Χίμκι – Αρμάνι και Αναντόλου Εφές – Ζενίτ.

• Τρία συνεχόμενα τρίποντα, εκ των οποίων στο ένα σκόρερ ήταν ο κορυφαίος Κιθ Λάνγκφορντ (30 π.) και στα δύο ο Νίκος Γκίκας, «σφράγισαν» την τέταρτη νίκη της ΑΕΚ στην 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα την ισπανική Μπούργος (74-66), στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και έλεγξε το προβάδισμά της στο σκορ μέχρι το 30΄, αλλά στην τελευταία περίοδο οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 62-64 στο 37΄. Δώδεκα πόντοι από τον Σαντ Ρος, ενώ υστέρησαν οι Μασιούλις, Σλότερ και Γιάνκοβιτς. Η Μπούργος είχε πρώτους σκόρερ τους Φιτιπάλντο (12), Μακ Φάντεν (11) και Μπάσας (11).

• Εφιαλτικό βράδυ έζησε ο Προμηθέας στο Μονακό γνωρίζοντας βαριά ήττα με 80-59 για το Γιούροκαπ. Η πατρινή ομάδα ουσιαστικά έχασε το ματς από το… τζάμπολ, καθώς ολοκλήρωσε την α΄ περίοδο με σκορ 33-6 (και οι 6 πόντοι από βολές) και το α΄ ημίχρονο με 54-21, με 0/14 τρίποντα, 3/13 δίποντα και 15/19 βολές.

• Τον πρώτο αγώνα της για τον Α΄ όμιλο των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2021 θα δώσει σήμερα (21.10) η Εθνική Γυναικών, με αντίπαλο τη Σλοβενία, στην πόλη Τσέλιε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή