Υψηλά τα ολυμπιακά όρια στον στίβο

Υψηλά τα ολυμπιακά όρια στον στίβο

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευκαιρία να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και μέσα από την παγκόσμια κατάταξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας θα έχουν οι αθλητές του στίβου, καθώς τα όρια που έχει θεσπίσει η World Athletics (πρώην IAAF) είναι ιδιαίτερα υψηλά.

Με τα σημερινά δεδομένα, ο ελληνικός στίβος αναμένεται να στείλει στο Τόκιο από 18-22 αθλητές και αθλήτριες, ενώ για το παγκόσμιο του κλειστού η χώρα ενδέχεται να έχει 10 εκπροσώπους.

Οι Ολυμπιακοί του Τόκιο θα είναι οι πρώτοι όπου θα υπάρξουν προκρίσεις και μέσα από world ranking. Σε ό,τι αφορά τα όρια, π.χ. στο επί κοντώ οι άνδρες πρέπει να περάσουν τα 5,80 και οι γυναίκες τα 4,70.

Στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα μόνο οι τρεις από τους 12 άνδρες του τελικού υπερέβησαν τα 5,80, ενώ για τις γυναίκες είναι πιο… βατό (πέρασαν 12/17). «Εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονταν σήμερα θα είχαμε 19 αθλητές και αθλήτριες. Πιστεύω ότι στο Τόκιο θα ταξιδέψουν από 18-22. Ο αριθμός θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή ή όχι της εθνικής ομάδας 4×400 γυναικών», δήλωσε στην «Κ» ο εθνικός προπονητής του στίβου Γιάννης Κουτσιώρας.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού (13-15 Μαρτίου Νανζίνγκ Κίνας) τα όρια είναι περίπου ίδια με τους Ολυμπιακούς. Οσοι αθλητές μας δεν τα έχουν «πιάσει» θα πρέπει να το κάνουν μέχρι τις 2/3/2020. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, στο αεροπλάνο για Κίνα θα ανέβουν 8-10 πρωταθλητές.

Οι μεγάλες αθλητικές… εξετάσεις για τη νέα γενιά θα είναι από τις 7 έως τις 12 Ιουλίου στο παγκόσμιο -20 ετών (Κένυας). Εκεί, σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, για να ισχύσουν τα όρια θα πρέπει να έχει γίνει έλεγχος ντόπινγκ κατά τη διάρκεια του αγώνα πρόκρισης.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή