ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αγώνα δρόμου για το Παγκόσμιο δίνει ο Καρντάνοφ

Βελτιώνεται η κατάσταση του τραυματισμένου ποδιού του 3ου Ολυμπιονίκη, Αλ. Καρντάνοφ κι ενδέχεται ν’ αγωνισθεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ελευθέρας (Σόφια, 22-25 Νοεμβρίου), αλλά και να είναι «παρών» και στις μετέπειτα υποχρεώσεις του.

– Τις 37 έφθασαν οι δηλώσεις συμμετοχής κρατών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής (Πάτρα, 6-9 Δεκεμβρίου). Συμμετοχή έστειλαν και οι ΗΠΑ, αλλά είναι άγνωστο τι θα συμβεί μετά το χθεσινό τραγικό γεγονός στη Ν. Υόρκη. Η Κούβα θα έλθει με όλα τ’ αστέρια της. Ανάμεσά τους είναι, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του 1999, Ρίβας (54κ.) και Μέντες (85κ.) και οι Ασκούι (69κ., ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια σε πρωταθλήματα κόσμου) και Μαρέν (63κ., δύο χάλκινα). Η υπόλοιπη ομάδα: Μονσόν (58κ.), Ερέρο (76κ.), Πένια (97κ.) και Λόπες (130κ.).

– Ο 5ος στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ, στην ελευθέρα, ομογενής, Α. Ξανθόπουλος, «έχασε» την Κυριακή τη μητέρα του και θα μεταβεί στην Τιφλίδα (Γεωργία), μ’ έξοδα της Ομοσπονδίας. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν θα παλέψει, λόγω τραυματισμού.

Ο τραυματίας, K. Θάνος δεν θ’ αγωνισθεί στην Πάτρα, αλλά αναμένεται να έχει ρόλο – έκπληξη, που δεν ανακοινώνεται ακόμη. Ν. Α. Κων.

Φυσικά, ο νέος Γερμανός τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δεν είναι υποχρεωμένος να συμμεριστεί την αποχή μας, αλλά οφείλουν όσοι τον στηρίζουν να του εξηγήσουν ότι πολλά θα χρειαστούν για να αλλάξει το κλίμα και να αγκαλιάσει πάλι ο κόσμος την Εθνική.