Προκριματικών Euro 2020: «Τελικός» της Ρουμανίας με τη Σουηδία στον 6ο όμιλο

Προκριματικών Euro 2020: «Τελικός» της Ρουμανίας με τη Σουηδία στον 6ο όμιλο

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μορφή τελικού έχει ο αποψινός αγώνας της Ρουμανίας με τη Σουηδία για την προτελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020, καθώς ο νικητής θα κατακτήσει τη δεύτερη προνομιούχο θέση του ΣΤ΄ ομίλου πίσω από τη μακράν πρώτη Ισπανία.

Η Ρουμανία χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη για να έχει ελπίδες πρόκρισης, καθώς υστερεί κατά ένα βαθμό της φιλοξενούμενής της, ενώ την τελευταία αγωνιστική ταξιδεύει στην Ισπανία την ώρα που η Σουηδία θα φιλοξενεί τα Νησιά Φερόε.

Η πιο έμπειρη Σουηδία θα έχει απέναντί της τη φλογερή βαλκανική εξέδρα στο Βουκουρέστι, την Αρένα Νατσιονάλα, γνωρίζοντας ότι της αρκεί ουσιαστικά μια ισοπαλία για να διατηρήσει το προβάδισμα που έχει στη βαθμολογία έναντι των Ρουμάνων και να έχει την τύχη της στα χέρια της.

Ο Ρουμάνος τεχνικός Κόσμιν Κόντρα είδε τον επιθετικό της Γκαλατασαράι Φλόριν Αντόνε να τραυματίζεται στον τελευταίο αγώνα του τουρκικού πρωταθλήματος και κάλεσε στη θέση του τον Κλαούντιο Κεσέρου, ενώ απόντες είναι και πάλι οι έμπειροι αμυντικοί Βλαντ Κίρικες και Ντράγκος Γκριγκόρε λόγω τραυματισμών. Βασικός για την Εθνική Σουηδίας αναμένεται να είναι ο Μάρκους Μπεργκ.

Παράλληλα, στην Ισπανία οι «φούριας ρόχας» υποδέχονται σε ματς διαδικαστικού χαρακτήρα τη Μάλτα στο Κάδιθ, με κάποια νέα πρόσωπα να φέρονται ως πιθανοί για την ενδεκάδα όπως οι Πάου Λόπεθ και Αντάμα Τραορέ.

Μεγάλης σημασίας είναι και η αναμέτρηση της Ελβετίας με τη Γεωργία στο Κίμπουνπαρκ του Σεν Γκάλεν για τον Δ΄ όμιλο των προκριματικών.

Μπορεί η Γεωργία να έχει πλέον αποκλειστεί, αλλά έχει δείξει ικανή για «ζημιές» σε όλες τις ομάδες του ομίλου, έχοντας αποσπάσει ισοπαλίες και από τις δύο πρωτοπόρους του ομίλου, Ιρλανδία και Δανία. Ωστόσο η Ελβετία καίγεται για τη νίκη και αναμένεται, εύκολα ή δύσκολα, να την πάρει ώστε να προσπεράσει την Ιρλανδία και να πάει στην τελευταία αγωνιστική με άνεση στον αγώνα με το Γιβραλτάρ, αφήνοντας Ιρλανδία και Δανία να λύσουν τις διαφορές τους στο Δουβλίνο τη Δευτέρα, μετά και την αποψινή φαινομενικά εύκολη βραδιά των Δανών κόντρα στο Γιβραλτάρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή