Μνημόνιο με Εκκλησία για εθελοντές

Μνημόνιο με Εκκλησία για εθελοντές

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια ευκαιρία προβολής της χώρας μας, γιατί θλίβομαι όταν οι ξένοι αναγνωρίζουν την Ελλάδα μόνον από τις ακτές και το… τζατζίκι της», δήλωσε χθες ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος κατά την τελετή υπογραφής μνημονίου συνεργασίας της Εκκλησίας με τον «Αθήνα 2004», Συμπλήρωσε δε, πως πρέπει να αποφευχθούν περιπέτειες που μπορούν να βλάψουν τη χώρα μας. Η πρόεδρος του «Αθήνα 2004» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου τόνισε πως η συνεργασία αυτή μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για να αναδείξουμε διαχρονικές αξίες και την παράδοσή μας και προσέφερε διακόσια εκατομμύρια δρχ. για να διαμορφωθούν το Διορθόδοξο Κέντρο της Αποστολικής Διακονίας στην Πεντέλη και το κτίριο της Εκκλησίας στο Αιγάλεω, που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων. Σημειώνεται ότι ο κ. Χριστόδουλος -παρά τις όποιες επιφυλάξεις των περισσότερων Συνοδικών Μητροπολιτών- ελπίζει πως η Εκκλησία μπορεί να «προσφέρει» 20 έως 30 χιλιάδες εθελοντές για τη διοργάνωση των Αγώνων.

Ομως, αντίστοιχη, αν όχι μεγαλύτερη, ανησυχία προκαλεί και ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν η εταιρεία «Αθήνα 2004» και η κυβέρνηση, που απέφυγαν εντελώς να μπουν στην ουσία του θέματος. Από την εταιρεία του «2004» απλώς… αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα σε σχετικό ερώτημα που υπέβαλε το MEGA. Αντιθέτως, δηλώσεις έκαναν μια σειρά εμπλεκόμενοι κυβερνητικοί παράγοντες. Το μόνο κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των δηλώσεων είναι ότι δεν αμφισβητούν την αυθεντικότητα των στοιχείων. Απλώς, οι εμπλεκόμενοι υπουργοί δίνουν ο καθένας τη δική του ερμηνεία σε αυτά, με τις εν λόγω ερμηνείες να αποκλίνουν αισθητά μεταξύ τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή