Σφοδρές αντιδράσεις για τον νέο αθλητικό νόμο

Σφοδρές αντιδράσεις για τον νέο αθλητικό νόμο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναταράξεις έχει φέρει ο νέος αθλητικός νόμος στους παράγοντες που βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά των αθλητικών ομοσπονδιών, πολλοί εκ των οποίων δεν θα μπορέσουν να θέσουν ξανά υποψηφιότητα διότι έχουν συμπληρώσει τρεις ή και παραπάνω θητείες σε αυτές τις θέσεις. Αντίθετα, κορυφαίοι αθλητές, οι οποίοι υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή τον νέο νόμο, δηλώνουν ικανοποιημένοι. Οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών στην ελληνική ολυμπιακή επιτροπή ζήτησαν να πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη συνεδρίαση της ολομέλειας προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

Ο νέος αθλητικός νόμος που υπερψηφίστηκε την προηγούμενη Παρασκευή αφορά την κύρωση της σύμβασης Macolin, σχετικά με την πρόληψη και καταστολή της χειραγώγησης αγώνων, ενώ γίνεται και πιο αυστηρό το νομικό πλαίσιο σχετικά με τα φαινόμενα βίας. Αυτό όμως που ξεσήκωσε αντιδράσεις είναι το άρθρο το οποίο δεν επιτρέπει να εκλεγεί πρόεδρος Δ.Σ. ομοσπονδίας «όποιος έχει συμπληρώσει τρεις συνολικά πλήρεις ή μερικές θητείες στο αξίωμα αυτό», καθώς πολλοί από τους νυν παράγοντες βρίσκονται επί πολλά χρόνια στις ίδιες θέσεις. Το 2020 αναμένεται να διεξαχθούν εκλογές στις ολυμπιακές ομοσπονδίες. Ομως, πολλοί παράγοντες δεν θα μπορέσουν να θέσουν υποψηφιότητα για το προεδρικό αξίωμα. Ανάμεσα σε αυτούς είναι οι κ. Βασιλακόπουλος (μπάσκετ), Διαθεσόπουλος (υγρός στίβος), Δημητρακόπουλος (ιστιοπλοΐα), Κατσιαδάκης (ξιφασκία), Καρράς (κωπηλασία), Κούβελος (ιππασία), Νικολόπουλος (κανόε καγιάκ), Ζαννιάς (τένις), Κολυμπάδης (πινγκ πονγκ) κ.ά. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις να προσφύγουν στο ΣτΕ κατά του νέου αθλητικού νόμου.

Από την άλλη πλευρά, παλαιοί ολυμπιονίκες και πρωταθλητές στηρίζουν τον «νόμο Αυγενάκη» διότι επιθυμούν να δουν νέα πρόσωπα στον ελληνικό αθλητισμό. «Η πολιτεία επιτέλους θέλησε να ακούσει και να μάθει…» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Κακλαμανάκης σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή