«Σφραγίζουν» την πρόκριση οι Ελπίδες

«Σφραγίζουν» την πρόκριση οι Ελπίδες

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: «Θα αυτοκτονήσουμε, αν αποκλειστούμε», λέει με νόημα ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος για την αποψινή ρεβάνς (8.30μ.μ., ΕΡΑ ΣΠΟΡ) των Ελπίδων με την Τουρκία στο Κοτσαέλι (απέχει μία ώρα από την Πόλη). Η νίκη με 3-0 στα Ιωάννινα αναγκάζει τον ομοσπονδιακό προπονητή να βλέπει μόνο την πρόκριση.

Αλλά και τα… παιδιά του, εμφανίζονται προσγειωμένα και αποφασισμένα. Διά στόματος Αμανατίδη και Γήττα δηλώνουν πως δεν θα πρέπει να τους παρασύρει η νίκη στην Ηπειρο. Ξεκαθαρίζουν δε, ότι δεν πρόκειται να επηρεαστούν από τη θερμή ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν στο «Ισμέτ Πασά» από 15.000… ειδικούς στο να τη δημιουργούν, ποδοσφαιρόφιλους του (πληγωμένου από τους σεισμούς) Κοτσαέλι. «Ισα ίσα θα μας γεμίσει δύναμη»… προφήτευσε ο 20χρονος άσος της Γκρόιτερ Φιρθ, Γιάννης Αμανατίδης.

Λογικό…

Αν κρίνουμε, πάντως, από τη φιλοξενία στην Κωνσταντινούπολη, τότε οι διεθνείς δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Οι Τούρκοι προσφέρουν ό,τι περνάει από το χέρι τους. Φιλοξενία… ανταπόδοση των όσων έκαναν η ΕΠΟ και οι κάτοικοι των Ιωαννίνων πριν από περίπου μία εβδομάδα. Εξαιρούνται όσοι αποδοκίμασαν στον Εθνικό Υμνο των Τούρκων. Ολα συμβαίνουν μόλις λίγες ημέρες πριν από την υπογραφή της απόφασης για την υποβολή κοινής υποψηφιότητας από Ελλάδα και Τουρκία για τη συνδιοργάνωση της τελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2008. Οι υπογραφές θα πέσουν την Παρασκευή εδώ στη (συννεφιασμένη) Κωνσταντινούπολη όπου θα (ξανά) έρθει το προεδρείο της ΕΠΟ και τη Δευτέρα θα κατατεθεί ο σχετικός φάκελος στην UEFA, καθώς την επόμενη Τρίτη λήγει η προθεσμία. Επιστροφή στην… οικογένεια των Ελπίδων. Γιατί οικογένεια; Αρκεί να σκεφθεί κάποιος πως ο (τιμωρημένος, αφού συμπλήρωσε κάρτες) Κυργιάκος ζήτησε και πήρε άδεια από τον Κυράστα να έρθει στην Πόλη για να είναι κοντά στους συμπαίκτες του! Τη θέση του στην ενδεκάδα θα πάρει ο Βαγγέλης Νάστος. Ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος θα παρατάξει σχήμα 3-6-1 (ενισχυμένο κέντρο δηλαδή), με τον Κοτσόλη τερματοφύλακα, τους Νάστο, Ταυλαρίδη, Κυριαζή στην άμυνα, τους Πατσατζόγλου, Σεϊταρίδη, Πίτσο, Αμανατίδη, Λουμπούτη, Βακουφτσή στο κέντρο και επιθετικό τον Παπαδόπουλο.

Μόνο οι Αγρίτης, Αμανατίδης, Βάλλας, Βαγγελής, Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης και Σεϊταρίδης θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην νέα εθνική Ελπίδων που θα δημιουργηθεί μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (η τελική φάση θα διεξαχθεί τον Μάιο). Ολοι οι υπόλοιποι παίκτες θα βρίσκονται πια πάνω από το ηλικιακό όριο.

Ο Χρήστος Δήμας είναι η ζωντανή απόδειξη ότι ο K. Γιάνναρης ανοίγει ένα κινηματογραφικό μονοπάτι. Στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του «Οι ακροβάτες του κήπου» (ξεκίνησε από βραβευμένος και φέρελπις μικρομηκάς) δοκιμάζεται στον «μαγικό ρεαλισμό». Είδος που απαιτεί μεγάλη επιδεξιότητα και εξαιρετικά ευαίσθητες ισορροπίες. Ο 32χρονος Χρ. Δήμας διαθέτει τόλμη, αισθητική άποψη και ένα περιθωριακό, ανατρεπτικό βλέμμα, το οποίο όμως εδώ προσπαθεί να «καθωσπρεπίσει» και να το εντάξει στο mainstream. Μια παρέα 11χρονων αγοριών περνούν το καλοκαίρι τους στην Ελευσίνα, δοκιμάζοντας αντοχές και ευρηματικότητα με βουτιές σε μια δεξαμενή νερού. Γύρω τους ο μικρόκοσμος της γειτονιάς, συγκρούσεις, έρωτες, κερατώματα, μίση και πάθη. Ταινία σκοτεινή αλλά και τρυφερή, εμφανίζει κενά εσωτερικού ρυθμού και συνοχής, με αποτέλεσμα να είναι άνιση παρά τις σαφείς κινηματογραφικές αρετές της. Μαγείες και μαγγανείες, το «κακό» καιροφυλακτεί, η ενηλικίωση είναι ένα ταξίδι μύησης στη ζωή μέσω του θανάτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή