Βάσιμες… Ελπίδες για τον τίτλο

Βάσιμες… Ελπίδες για τον τίτλο

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοτσαέλι. Το πόσο «γλυκιά» μπορεί να είναι μια ήττα, το απέδειξαν οι ποδοσφαιριστές της εθνικής Ελπίδων, όταν μετά το τέλος του αγώνα με την Τουρκία είχαν γίνει ένα κουβάρι στο κέντρο του γηπέδου «Ισμέ πασά» του Κοτσαέλι και πανηγύριζαν, παρά το 2-1 εις βάρος τους, την πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η ελληνική ομάδα υπερασπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο τον 3-0 του αγώνα των Ιωαννίνων και θα διεκδικήσει τον Μάιο, αυτό που 15 χρόνια τώρα προσπαθεί να κατακτήσει. Τον τίτλο!

Οι Ελληνες παίκτες έδειξαν να αιφνιδιάζονται μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο. Σε αυτό συνετέλεσε, σε μεγάλο βαθμό, η καυτή ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι 15.000 Τούρκοι φίλαθλοι, οι οποίοι δεν σταμάτησαν στιγμή να αποδοκιμάζουν τους διεθνείς μας. Ιδιαίτερα προκλητικοί ήταν και οι Τούρκοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προσπαθούσαν με πολλούς τρόπους να δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την εριστική στάση των παικτών της Τουρκίας φέρει ο διαιτητής Χέλμουτ Φλάισερ. Ο Γερμανός ανέχτηκε σε όλη (σχεδόν) τη διάρκεια του παιχνιδιού το σκληρό και αντιαθλητικό τους παιχνίδι, απόρροια του οποίου ήταν ο τραυματισμός και η αντικατάσταση με την έναρξη της επανάληψης του Χρήστου Πατσατζόγλου. Οι κάρτες που μοίρασε στη συνέχεια δεν συγκίνησαν κανέναν…

Οι Τούρκοι ευτύχησαν να προηγηθούν με τον μόνιμο σκόρερ τους σε αυτή τη φάση, Σεράτ Ακίμ, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα του Γκογκτάν από τα δεξιά και με κεφαλιά νίκησε τον Κοτσόλη (26′). Στη συνέχεια οι διεθνείς μας πήραν την πρωτοβουλία, είχαν τον έλεχγο του παιχνιδιού και ισοφάρισαν στο 58′ με σέντρα σουτ του Βαγγέλη Νάστου από τα αριστερά. Ηταν το πρώτο τέρμα του παίκτη του ΠΑΟΚ με τη φανέλα της εθνικής Ελπίδων. Το παιχνίδι είχε καταντήσει πλέον τυπική διαδικασία. Οι Τούρκοι σημείωσαν το γκολ της τιμής στο 78′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γιουλντουρέν. Ωστόσο, η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να φύγει με το κεφάλι ψηλά, αλλά το σουτ του Γιώργου Κυριαζή, στο 90′ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

«Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τις ευκαιρίες, αλλά δεχθήκαμε γκολ. Στην επανάληψη παίξαμε πάρα πολύ έξυπνα και με καλή τακτική, αγωνιστική πειθαρχία, πήραμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε. Γίνεται καλή δουλειά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και βγαίνουν νέοι παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν. Η παρουσία μας σε τελικές φάσεις δείχνει ότι έχουμε φθάσει σε υψηλό επίπεδο», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ανδρέας Μιχαλόπουλος.

Να αναφέρουμε ότι μισή ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα έσβησαν τα φώτα στο γήπεδο, για να ανάψουν δέκα λεπτά αργότερα χωρίς να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ινάν, Καραντενίζ, Γκουλντορέν, Ντουιμούς, Τσισμίρ (62′ Χασπολαντλί), Αβτσί, Αρλσάν, Σεβέν (59′ Ερσέν), Ακίν, Γκογκτάν, Χατζίογλου.

ΕΛΛΑΣ: Κοτσόλης, Πατσατζόγλου (46′ Γήττας), Λουμπούτης, Κυριαζής, Νάστος, Βάλας, Αμανατίδης (89′ Κατσουράνης), Σεϊταρίδης, Παπαδόπουλος (78′ Σαλπιγγίδης), Βακουφτσής και Πέτρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή