Εξαρση ντόπινγκ στον κόσμο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κινέζοι αθλητές ενεπλάκησαν ξανά σε υπόθεση ντόπινγκ. Ιταλός γιατρός θα δικασθεί, κατηγορούμενος για χορήγηση απαγορευμένων ουσιών σε ποδηλάτες. Αλλά αυτή που θα πληρώσει ακριβά τις παραβάσεις των κανονισμών περί ντόπινγκ, είναι η άρση βαρών της Νιγηρίας, αφού τέσσερις διεθνείς αθλητές της βρέθηκαν ντοπαρισμένοι, σ’ έλεγχο, που διενήργησε το Διεθνές Ιδρυμα Αντιντόπινγκ. Ετσι, βάσει των κανονισμών, η Νιγηρία θ’ αποκλεισθεί για ένα χρόνο από τους διεθνείς αγώνες. Ουδείς από τους αθλητές και τις αθλήτριες είχε μετάσχει στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας (IWF), Τάμας Αγιαν δήλωσε ότι η ομοσπονδία ακολουθεί αυστηρή πολιτική κατά του ντόπινγκ.

«Αν μελετήσετε άλλα αθλήματα, θα διαπιστώσετε, ότι το ίδιο συμβαίνει», είπε. Επρεπε να προσθέσει, ότι όποιος πραγματοποιεί ελέγχους, είναι φυσικό να βρίσκει ντοπαρισμένους. Και η IWF είναι από τις ομοσπονδίες που κάνει πολλούς ελέγχους.

Πέρυσι δύο Νιγηριανοί, που είχαν κατακτήσει μετάλλια σε διεθνείς αγώνες, τιμωρήθηκαν για τον ίδιο λόγο. Ο Ιταλός γιατρός, Μικέλε Φεράρι, που είχε συνεργασθεί με μερικούς από τους κορυφαίους ποδηλάτες του κόσμου, θα δικασθεί στις 12 Δεκεμβρίου, κατηγορούμενος, ότι τους χορήγησε ερυθροποιητίνη και άλλες ουσίες. Στους εθνικούς αγώνες της Κίνας, βρέθηκαν «θετικοί», η αρσιβαρίστρια, Γιάνγκ Λιάν, που δεν είχε κατακτήσει μετάλλιο και ο πυγμάχος, Τσου Χένγκχάι, ο οποίος είχε αναδειχθεί 3ος.

Το 1997, στους αντίστοιχους αγώνες, οι Κινέζες αρσιβαρίστριες είχαν σαρώσει σχεδόν όλα τα παγκόσμια ρεκόρ, ενώ πολλά κατέρριψαν και Κινέζοι. Ομως, η IWF δεν τ’ αναγνώρισε, διότι στον έλεγχο ντόπινγκ, δεν είχαν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες.

«Θέλω να μετατρέψω την ηλεκτρική καρέκλα που μοιάζει να είναι ο πάγκος της Δάφνης, σε… αναπαυτική πολυθρόνα. Εχω δύσκολο έργο, αλλά είμαι αισιόδοξος», υπογράμμισε ο Ελληνας τεχνικός που καλείται να διεκπεραιώσει με επιτυχία την αποστολή παραμονής της Δάφνης στην Α1 κατηγορία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή