Ευρωλίγκα: Εγινε ξανά… Ολυμπιακός και νίκησε

Ευρωλίγκα: Εγινε ξανά… Ολυμπιακός και νίκησε

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «επανεμφάνιση» του Ολυμπιακού στο παρκέ και στο Βερολίνο, δύο ημέρες μετά την κατάρρευσή του στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα με την Μπάγερν, και η ευρεία νίκη κόντρα στην Αλμπα (80-99) προκάλεσε νέο κύμα αισιοδοξίας για την πορεία του στη φετινή Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός θύμισε την ομάδα που νίκησε την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, αλλά θα πρέπει να σταθεροποιήσει την απόδοσή του στο επίπεδο που έδειξε ότι μπορεί να παίξει, αξιοποιώντας και τους 12 παίκτες.

O Oλυμπιακός άγγιξε την τέλεια απόδοση στο πρώτο ημίχρονο για πρώτη φορά, από τα 18 ημίχρονα των προηγούμενων εννέα αγώνων του (χωρίς τον Ριντ μετά το πρώτο πεντάλεπτο, λόγω θλάσης στους προσαγωγούς).

Προηγήθηκε δύο φορές με διαφορά άνω των 20 πόντων (27-49, 31-53), υπέπεσε μόνο σε δύο λάθη και η διαχείριση του Κεστούτις Κεμζούρα ήταν υποδειγματική, καθώς ο Λιθουανός τεχνικός «άνοιξε» τον χρόνο συμμετοχής όλων των παικτών του και η ανταπόκρισή τους διατήρησε σε σταθερά καλό επίπεδο την ομαδική απόδοση.

Ισως και οι πλέον δύσπιστοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού να έτριβαν τα μάτια τους βλέποντας τους «ερυθρολεύκους» να παίζουν την καλύτερη άμυνα στη φετινή Ευρωλίγκα, να έχουν γρήγορες επιστροφές και να δέχονται μόλις τέσσερις πόντους από αιφνιδιασμούς της Αλμπα.

Στην επίθεση, οι Πειραιώτες «διάβασαν» την άμυνα της γερμανικής ομάδας στις περισσότερες φάσεις, έχοντας ισορροπία στην παραγωγή του σκορ, εντός (29 πόντοι) και εκτός (26) της αντίπαλης ρακέτας, ενώ αστόχησαν σε τέσσερα δίποντα (15/19) και έξι τρίποντα (6/12).

Ο Ολυμπιακός έβαλε τις… βάσεις για τη δεύτερη νίκη εκτός των ελληνικών συνόρων, ενώ η Αλμπα έδειχνε ιδιαίτερα κουρασμένη από τα συνεχή παιχνίδια όντας άπειρη στην πνευματική διαχείριση μετά τη νίκη της επί του Ερυθρού Αστέρα.

Η άμυνα «ζώνης» που εφάρμοσε ο τεχνικός των γηπεδούχων Αϊτο Ρενέσες (όπως και στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ) δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να σκοράρει σε τέσσερις επιθέσεις και η διαφορά να μειωθεί μέχρι τους 14 πόντους (57-71), αλλά πέντε συνεχόμενοι πόντοι έδωσαν το δικαίωμα στους Πειραιώτες να αρχίσουν την τελευταία περίοδο από το +19 (57-76). Η προσαρμογή του Ολυμπιακού στη συγκεκριμένη άμυνα έγινε μετά το 34΄ και ελέγχοντας τον ρυθμό από την άμυνά του.

ΑΛΜΠΑ: Μέισον 15 (3), Γκιφάι 8 (2), Ερικσον 16 (4), Μάτισεκ 3 (1), Σνάιντερ 9 (3), Χέρμανσον 6, Νίκιτς, Ογκμπε 2, Γκεντράιτις 4, Νόκο 11, Σίκμα 6.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάντερ, Ρότσεστι 5 (1), Μπάλντγουιν 6, Πολ 12 (4), Κόνιαρης 7 (1), Σπανούλης 11 (2), Μιλουτίνο 8, Βεζένκοφ 5 (1), Πρίντεζης 15 (2), Παπανικολάου 12 (2), Ρούμπιτ 16 (1), Ριντ 2.

Χθες: Ζαλγκίρις – Ερυθρός Αστέρας 59-61. Στο σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει το ντέρμπι Ρεάλ – ΤΣΣΚΑ, ενώ ακόμη θα παίξουν Βιλερμπάν – Φενέρμπαχτσε, Μπαρτσελόνα – Μακάμπι και Μπασκόνια – Ζενίτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή