Εξυγίανση ΕΠΟ μέσω FIFA

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό την επιτήρηση των FIFA/UEFA θα υπαχθεί η ΕΠΟ μέχρι το τέλος του 2021 και όσον αφορά τη λειτουργία της επί οικονομικών θεμάτων. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής διαβάστηκαν δύο επιστολές από τις προαναφερθείσες διεθνείς ποδοσφαιρικές συνομοσπονδίες, οι οποίες προκειμένου να απελευθερώσουν χρήματα που προορίζονται για την ΕΠΟ αλλά έχουν μπλοκαριστεί εδώ και τρία χρόνια από το πρόγραμμα FIFA Forward και τώρα από το πρόγραμμα Hat trick της UEFA, έθεσαν ως προϋπόθεση τη λήψη μιας σειράς μέτρων όπως η μείωση δαπανών, ο τρόπος έγκρισής τους, η αποπληρωμή οφειλών και γενικότερα ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας των οικονομικών υπηρεσιών κατά τα διεθνή πρότυπα.

Ρόλο-κλειδί στην από τούδε και στο εξής λειτουργία της ΕΠΟ και στο οικονομικό σκέλος θα έχει ο ειδικός εμπειρογνώμονας, Πετρ Φούσεκ, ο οποίος θα δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση των χρημάτων.  

Χθες, η διοίκηση της Ομοσπονδίας έκανε ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, αφού ενέκρινε το «αναθεωρημένο οικονομικό σχέδιο», που περιλαμβάνει πολλές από τις προϋποθέσεις που θέτουν οι FIFA/UEFA. «Παρουσιάζεται μια μεγάλη πρόκληση. Το όλο πακέτο πρέπει να ληφθεί ως θετική εξέλιξη. Δίνεται στην ΕΠΟ η δυνατότητα να εξαντλήσει τη βοήθεια των FIFA και UEFA, εφόσον εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις. Πρόκειται για καλό νέο και μία ευκαιρία για το μέλλον της ΕΠΟ. Ο κ. Φούσεκ έχει κομβικό ρόλο στην ολοκλήρωση του έργου», τόνισε ο εκπρόσωπος της FIFA, Λούκα Νικόλα, ο οποίος στήριξε τα τρία διορισμένα από τις υπερεθνικές αρχές αλλοδαπά μέλη της ΚΕΔ.

Συγκεκριμένα, έπειτα από ερώτηση που έκανε ο εκπρόσωπος της Σούπερ Λιγκ 1 και αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Τ. Αγραφιώτης, σχετικά με το αν υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Περέιρα, τον οποίο ο Ολυμπιακός πρόσφατα κατήγγειλε, ο εκπρόσωπος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας είπε: «Εμπιστευόμαστε πλήρως και στηρίζουμε τα τρία μέλη της ΚΕΔ, Περέιρα, Μαρίν και Λίντμπεργκ στο δύσκολο έργο που έχουν στην Ελλάδα». Στην πρωτολογία του είπε: «Δεν αλλάζει τίποτα ώς τον Ιούλιο του 2020. Ο κ. Περέιρα, ο κ. Μαρίν και ο κ. Λίντμπεργκ απολαύουν θεσμικώς και προσωπικώς της απολύτου εμπιστοσύνης και στήριξης στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει».

Επίσης, αποφασίστηκε:

• Να υποβληθεί στην UEFA εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη διοργάνωση του τελικού του UEFA Europe Conference League του 2022 ή του 2023, που θα φιλοξενηθεί στο Παγκρήτιο Στάδιο. Μέχρι τότε αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα που μέχρι στιγμής κρατούν την εθνική ανδρών μακριά από αυτό το στάδιο.

• Η έγκριση του Κανονισμού Αδειοδότησης, που προβλέπει για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες την ποινή της αφαίρεσης έξι βαθμών και περιορισμούς στις μεταγραφές. Η διαδικασία αδειοδότησης δεν ισχύει για τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, οι οποίες θα πρέπει να αδειοδοτηθούν, μόνο αν μετέχουν στην επόμενη περίοδο στη Σούπερ Λιγκ 2.

• Η έγκριση του πλάνου για την αντιμετώπιση των προσυνεννοημένων αγώνων, που περιλαμβάνει μία σειρά από δράσεις ενημερωτικού και όχι μόνο χαρακτήρα.

• Η έγκριση των προϋποθέσεων για τη δημιουργία σώματος παρατηρητών της ΕΠΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή