Σούπερ Λιγκ 1: «Νηνεμία» πριν από την «καταιγίδα»…

Σούπερ Λιγκ 1: «Νηνεμία» πριν από την «καταιγίδα»…

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχετικά ήρεμο πριν από την… καταιγίδα της επόμενης αγωνιστικής, που περιλαμβάνει στο μενού της το σούπερ ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, εμφανίζεται το πρόγραμμα της Σούπερ Λιγκ 1 αυτό το Σαββατοκύριακο. Επειτα από ένα διάλειμμα λόγω της διακοπής του για τις υποχρεώσεις της Εθνικής μας, το πρωτάθλημα ξαναρχίζει χωρίς να υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις, μιας και η 11η αγωνιστική προσφέρει κάποιο κλασικό ντέρμπι. Υπάρχει, βέβαια, το ΑΕΚ – Αρης στο ΟΑΚΑ, αλλά δεν είναι τόσο κρίσιμο βαθμολογικά. Και οι δύο έχουν μείνει πολύ πίσω και το αποτέλεσμα του αγώνα τους δεν επηρεάζει τη μάχη για την κορυφή, παρά μόνο το πλασάρισμα στην εξάδα των πλέι οφ.

Με δεδομένο ότι η πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έχει εξελιχθεί σε μονομαχία Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής είναι αυτό στη Ν. Σμύρνη ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό. Μοιάζει περίεργο αυτό, γιατί όταν ο πρωτοπόρος αντιμετωπίζει, έστω και εκτός έδρας, τον ουραγό, πολύ δύσκολα μπορεί να είναι αυτό το παιχνίδι το πιο ενδιαφέρον απ’ όλα. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι σίγουρα το μεγάλο φαβορί, αλλά επειδή έχουν την Τρίτη στο Λονδίνο ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για το ευρωπαϊκό μέλλον τους κόντρα στην Τότεναμ, ίσως αντιμετωπίσουν προβλήματα απέναντι στον Πανιώνιο που πήρε τα πάνω του με τη μεγάλη νίκη του στην Ξάνθη και βρίσκεται για πρώτη φορά με θετικό συντελεστή βαθμών, καλύπτοντας την τιμωρία του -6.

Ακλόνητο φαβορί είναι και ο ΠΑΟΚ παρότι η Λάρισα κινείται σε τροχιά πλέι οφ και θα πήγαινε στην Τούμπα ως η τρίτη ομάδα της βαθμολογίας αν δεν είχε υποστεί την περασμένη αγωνιστική την εντός έδρας ήττα-έκπληξη από τη Λαμία. Παραμένει όμως στην εξάδα και θα είναι ανταγωνιστική αν την υποτιμήσει ο ΠΑΟΚ. Τέτοια λάθη, όμως, ο πρωταθλητής δεν τα κάνει, γι’ αυτό και μετράει ένα σερί αήττητων αγώνων στο πρωτάθλημα και στην Τούμπα πολύ σπάνια χάνει βαθμούς, ειδικά σε παιχνίδια που δεν θεωρούνται ντέρμπι.

Υπό άλλες συνθήκες, το ντέρμπι ΑΕΚ – Αρης θα έκλεβε την παράσταση σε μια τέτοια αγωνιστική, αλλά έχουν μείνει και οι δύο πολύ πίσω στη βαθμολογία για να κεντρίσει η μονομαχία τους το γενικότερο ενδιαφέρον. Περισσότερη προσοχή θα κερδίσει ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό, μιας και οι «πράσινοι» πάνε στο Αγρίνιο με τη φόρα από τη νίκη-ανατροπή επί της ΑΕΚ (από 0-2 σε 3-2) και με ένα καλό σερί τώρα που το πρόγραμμά τους γίνεται πιο βατό, θα μπουν για πρώτη φορά σε τροχιά πλέι οφ. Τη Δευτέρα, μάλιστα, θα παρουσιάσουν και τον νέο τεχνικό διευθυντή τους, Τσάβι Ρόκα, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο και ανακοινώθηκε. Ο Παναιτωλικός παραμένει η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά πάντα έχει δύναμη στην έδρα του.

Σημαντικό ματς για τη μάχη των πλέι οφ θα είναι και το Ατρόμητος – ΟΦΗ, χωρίς τον Αναστασίου στον πάγκο των γηπεδούχων. Στα άλλα δύο παιχνίδια του προγράμματος, η ανεβασμένη Λαμία υποδέχεται την Ξάνθη που παραμένει στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας παρότι μετράει τρεις ήττες και μία ισοπαλία στους τέσσερις τελευταίους αγώνες της, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης προβάλλει ως φαβορί στην έδρα του απέναντι στον Βόλο.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (11η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 19.30 Πανιώνιος – Ολυμπιακός (Novasports 2), 20.00 Λαμία – Ξάνθη (ΕΡΤ), ΚΥΡΙΑΚΗ: 17.00 Ατρόμητος – ΟΦΗ (ΕΡΤ), 17.15 Αστέρας Τρ. – Βόλος (Novasports 2), 18.00 ΠΑΟΚ – Λάρισα (PAOK TV), 19.30 ΑΕΚ – Αρης (Novasports 1), 19.30 Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός (ΕΡΤ).

Η βαθμολογία (10 αγώνες): Ολυμπιακός 26, ΠΑΟΚ 24, ΑΕΚ 17, ΟΦΗ 16, Ξάνθη 16, Λάρισα 15, Αρης 15, Παναθηναϊκός 12, Βόλος 12, Ατρόμητος 11, Αστέρας Τρίπολης 10, Λαμία 10, Παναιτωλικός 3, Πανιώνιος 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή