ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευτυχώς που το Polis μας έδωσε την ευκαιρία, την τελευταία στιγμή, να παρακολουθήσουμε σε απ’ ευθείας μετάδοση την προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας των Ελπίδων. Είναι διαφορετικό βέβαια να βλέπεις από το να ακούς. Τώρα γιατί η ΕΡΤ δεν ασχολείται με το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι μια ιστορία που θέλει πολλή κουβέντα.

Φυσικά, αυτή η κουβέντα θα γίνει, αλλά προέχει σήμερα το νέο κατόρθωμα της αντιπροσωπευτικής μας ομάδας. Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε στην Τουρκία ήταν αποδεικτικός του περισσεύματος ψυχής όλων των παιδιών.

Τίποτε δεν καταλάβαιναν απ’ αυτό που λέμε εκτός έδρας, ούτε επηρεάζονταν από την πραγματικά καυτή εξέδρα, με τους δεκαπέντε χιλιάδες φανατικούς υποστηρικτές. Πολύ περισσότερο δεν έκαναν ούτε βήμα πίσω στο εκβιαστικό παιχνίδι των γηπεδούχων που κυνηγούσαν γκολ και πόδια μαζί.

Προς στιγμήν ανησυχήσαμε όταν είδαμε τους Τούρκους να προηγούνται σχετικά γρήγορα και από το μυαλό πέρασαν, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, κάποιες σκέψεις. Ομως, η ευψυχία των παικτών μας, το πάθος τους, αλλά και η πίστη στην πρόκριση ξεχείλιζαν και εκείνες τις στιγμές της τουρκικής πίεσης.

Ετσι, χάρη στα ψυχικά τους αποθέματα έφθασαν στην ισοφάριση, που ήταν αρκετή για την εξασφάλιση της παρουσίας της ομάδας μας στις οκτώ κορυφαίες της Ευρώπης.

Καμία σημασία δεν έχει το τελικό αποτέλεσμα, όσο αξίζει η εμφάνιση της Ελπίδων, ενός συγκροτήματος με αξιόλογους ποδοσφαιριστές, με άρρηκτη φιλία μεταξύ τους, με φιλόδοξους προσανατολισμούς και αγάπη για την ομάδα.

Ετρεχαν και πάλευαν ακατάπαυστα, έβαζαν τα πόδια τους στη φωτιά, αν και γνώριζαν την κακή προαίρεση των αντιπάλων τους, που υπέστησαν πλήγμα στον ετσιθελισμό τους. Και στο τέλος πανηγύρισαν έξαλλα τη γλυκιά ήττα, που τους σφράγιζε το διαβατήριο της πρόκρισης.

Πάλι θα ασχοληθούμε, δυστυχώς, με την ομάδα αυτή τον Μάιο, που θα έχει την υποχρέωση της συμμετοχής στους τελικούς. Και κάπου θα την ξεχάσουμε. Ομως, την επόμενη φορά θα θέλαμε ανταγωνισμό ανάμεσα στα κανάλια για να δείξουν αυτούς τους αγώνες.

Αρέσει στους Ελληνες φιλάθλους να βλέπουν τις Ελπίδες και δεν μπορεί η κρατική, η δημόσια όπως την λένε, τηλεόραση να αγνοεί αυτό το γεγονός. Εχει υποχρέωση να μεταδίδει αυτά τα παιχνίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή