Τσάμπιονς Λιγκ: Κρίσιμες αναμετρήσεις στους τέσσερις ομίλους

Τσάμπιονς Λιγκ: Κρίσιμες αναμετρήσεις στους τέσσερις ομίλους

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται και οι τέσσερις όμιλοι που ολοκληρώνουν απόψε την πέμπτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, με πολύ σημαντικές αναμετρήσεις ανά την Ευρώπη. Ξεχωρίζουν, όμως, οι μάχες τις Λίβερπουλ με τη Νάπολι και της Μπαρτσελόνα με την Ντόρτμουντ.

Ούτε η Λίβερπουλ ούτε η Νάπολι έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους, ωστόσο απόψε δίνουν τη μάχη τους ουσιαστικά για την πρωτιά του ομίλου, με τη φορμαρισμένη γηπεδούχο στο Ανφιλντ να εμφανίζεται επικρατέστερη παρά την απουσία του Ζοέλ Ματίπ και το ότι ο Ναμπί Κεϊτά είναι αμφίβολος. Από την ομάδα του Κώστα Μανωλά θα λείψουν βασικές επιθετικές μονάδες, δηλαδή οι Αρκάντιους Μίλικ και Λορέντσο Ινσίνιε.

«Αν βρεθούμε στο 100% της απόδοσής μας πιστεύω ότι θα τους δημιουργήσουμε προβλήματα» είπε με βρετανικό, συγκρατημένο τρόπο ο Αντι Ρόμπερτσον της Λίβερπουλ, δεδομένης και της επικράτησης της Νάπολι επί των «ρεντς» στην πρώτη αγωνιστική με 2-0. Ο νικητής αυτού του αγώνα πιθανότατα θα πάρει και την πρωτιά στον όμιλο, αλλά αποφασιστικής σημασίας θα είναι και ο αγώνας της Ζάλτσμπουργκ στην έδρα της Γκενκ.

Στον ΣΤ΄ όμιλο τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα, με την Μπαρτσελόνα να φιλοξενεί την Ντόρτμουντ, ενώ καιροφυλακτεί η Ιντερ που δεν θα έχει εύκολο έργο στην Τσεχία με τη Σλάβια. Η γερμανική ομάδα ταξιδεύει στη Βαρκελώνη με τη θέση του τεχνικού Λισιάν Φαβρ να κρέμεται από μία κλωστή. Αν η Μπαρτσελόνα νικήσει, θα πάρει την πρώτη θέση, ο Φαβρ θα απολυθεί και η Ιντερ με νίκη στην Πράγα θα πιάσει την Ντόρτμουντ στη βαθμολογία, έχοντας υπέρ της και την ισοβαθμία.

Μεγάλο είναι το σασπένς στον Ζ΄ όμιλο όπου όλες οι ομάδες είναι μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης και η Ζενίτ θέλει οπωσδήποτε νίκη επί της Λυών στη Ρωσία για να την πιάσει στη βαθμολογία. Θα καταφέρει άραγε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, στο τέρμα της Μπενφίκα, να σταματήσει τον Τίμο Βέρνερ της Λειψίας;

Τέλος, στο Η΄ γκρουπ, ο Αγιαξ θα δοκιμαστεί στη Λιλ γνωρίζοντας ήδη το αποτέλεσμα της Βαλένθια με την Τσέλσι με τις οποίες ισοβαθμεί, καθώς Ισπανοί και Αγγλοι παίζουν νωρίτερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή