Ευρωλίγκα: Μέγα τζάμπολ επανεκκίνησης απόψε για Παναθηναϊκό

Ευρωλίγκα: Μέγα τζάμπολ επανεκκίνησης απόψε για Παναθηναϊκό

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δεύτερη «εποχή» του Ρικ Πιτίνο στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού αρχίζει επίσημα σήμερα, στον αγώνα των «πρασίνων» με την Μπασκόνια (21.00, ΟΑΚΑ) για την 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Η νέα ανάληψη καθηκόντων από τον Αμερικανό προπονητή σηματοδοτεί την έναρξη της πορείας του «τριφυλλιού» για την επιστροφή του στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης, ύστερα από οκτώ χρόνια. Οσο και αν η πίεση είναι αναπόφευκτα μεγάλη για τον Πιτίνο, κάθε άλλος απολογισμός στα πλέι οφ θα είναι αποτυχία. Στόχος του Παναθηναϊκού, μετά την επιστροφή του 67χρονου τεχνικού, είναι η πρόκριση, συνδυαζόμενη με πλεονέκτημα έδρας, μέσω της κατάληψης μιας εκ των τεσσάρων πρώτων θέσεων. Αμεσο μέλημα του Πιτίνο, όμως, για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η αμυντική βελτίωση του ΠΑΟ και η σταθεροποίηση της καλής απόδοσής του σε μεγάλη χρονική διάρκεια για τους πέντε επόμενους μήνες και μέχρι την ολοκλήρωση των 34 αγωνιστικών.

«Η Μπασκόνια είναι μία από τις πιο ταλαντούχες ομάδες επιθετικά στην Ευρωλίγκα. Παίζει πολύ με το 4άρι της (Σενγκέλια), που είναι υποψήφιος MVP. Εχει επίσης τον Στάουσκας, που είναι ένας πολύ επικίνδυνος παίκτης. Οι ομάδες αντιμετωπίζουν τον Σενγκέλια με βοήθειες και αυτό του επιτρέπει να βρει τους ελεύθερους συμπαίκτες του. Θα πρέπει να αποφύγουμε τις παγίδες. Μόνο η Μακάμπι κατάφερε να περιορίσει το ταλέντο της Μπασκόνια, που είναι σπουδαίο», τόνισε ο Αμερικανός σχετικά με το αποψινό ματς. Η νίκη στον σημερινό αγώνα θα έχει διπλό κέρδος για τους «πράσινους», καθώς θα εδραιωθούν περισσότερο στις οκτώ πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και θα αυξήσουν την απόσταση από τους Βάσκους στις δύο νίκες. Στο σημερινό πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής θα παίξουν: Φενέρμπαχτσε – Χίμκι, Ερυθρός Αστέρας – Βαλένθια, Αλμπα – Ζαλγκίρις και Μακάμπι – Βιλερμπάν.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή