Bγήκε «οφσάιντ» ο WADA

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διοργανώσεις… μικρής εμβέλειας θεωρεί ένα ευρωπαϊκό κύπελλο ποδοσφαίρου και έναν τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ο παγκόσμιος οργανισμός αντιντόπινγκ. Ως εκ τούτου θα διεξαχθούν κανονικά στην Αγία Πετρούπολη ακόμα και εάν ο WADA αποφασίσει να τιμωρήσει τη Ρωσία με αποκλεισμό από τη διοργάνωση διεθνών αθλητικών αγώνων.

«Το Euro και το Τσάμπιονς Λιγκ δεν συγκαταλέγονται στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μόνο ηπειρωτικά αθλητικά γεγονότα. Ετσι, δεν θα επηρεαστούν εάν υπάρξει κάποια απαγόρευση», δήλωσαν εκπρόσωποι της ανώτατης αρχής κατά του ντόπινγκ. Στην Αγία Πετρούπουλη έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν αγώνες για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο του 2020, ενώ στην ίδια πόλη αναμένεται να διοργανωθεί και ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ ποδοσφαίρου του 2021.    

Πριν από λίγες ημέρες, μία Επιτροπή του WADA, εισηγήθηκε νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Εάν εφαρμοστεί η πρόταση θα θεωρηθεί για άλλα τέσσερα χρόνια ο ρωσικός οργανισμός αντιντόπινγκ μη συμμορφούμενος με τον διεθνή κώδικα, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και άλλες μεγάλες διοργανώσεις (εκτός των προαναφερθέντων ποδοσφαιρικών!), ενώ η Ρωσία δεν θα μπορέσει να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες. Η εκτελεστική επιτροπή του παγκόσμιου οργανισμού αντιντόπινγκ αναμένεται να αποφασίσει εάν θα κάνει δεκτή την πρόταση στη συνεδρίαση που θα διεξαχθεί στις 9 Δεκεμβρίου στο Παρίσι.

Η ρωσική ολυμπιακή επιτροπή, από την πλευρά της, φέρεται αποφασισμένη να δώσει τη δική της… μάχη ώστε οι Ρώσοι αθλητές να αγωνιστούν με τη σημαία τους στους Ολυμπιακούς και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της επόμενης χρονιάς και όχι με ουδέτερη. «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται ώστε να διασφαλίσουμε ότι η ομάδα μας θα βρίσκεται στο Τόκιο με τη ρωσική σημαία», δήλωσε σε συνέντευξή του στα ρωσικά MME o πρόεδρος Στάνισλαβ Πόζντιγιακοφ, ο οποίος θεωρεί παράλογη την πρόταση. O 46χρονος παράγοντας είναι ολυμπιονίκης της ξιφασκίας (τέσσερα χρυσά, ένα χάλκινο), ενώ στη συλλογή του έχει 17 μετάλλια από παγκόσμια πρωταθλήματα (10-5-2) και 17 από ευρωπαϊκά (13-0-4).

Σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο, οι Ρώσοι έχουν ως διοργανωτές κερδίσει τον σεβασμό της UEFA. Μάλιστα, ο πρόεδρός της Αλεξάντερ Σεφέριν, σε συνάντηση που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Ρωσία θα διοργανώσει με άψογο τρόπο τον όμιλο του EURO 2020, όπως άψογη ήταν και η περυσινή διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.   

Στο μεταξύ, διαστάσεις… μάστιγας έχει πάρει η χρήση απαγορευμένων ουσιών στην ταϊλανδέζικη άρση βαρών. Αυτή τη φορά πρόκειται για μία αθλήτρια 17 ετών. Η Σουπατσανίν Καμαΐνγκ, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων στα +63 κ., φέρεται να βρέθηκε θετική.

Πρόκειται για το 12ο μέλος της ταϊλανδέζικης άρσης βαρών που παραβίασε τους κανονισμούς περί φαρμακοδιέγερσης τους τελευταίους 14 μήνες και την 9η ανήλικη από το 2011. Από τις 18 παραβιάσεις που έχουν γίνει από το 2011 μέχρι σήμερα κανένας αθλητής-τρια δεν ήταν πάνω από 24 ετών. Η Ταϊλάνδη όπως και η Αίγυπτος δεν θα έχουν εκπροσώπους στην άρση βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο διότι έχουν τιμωρηθεί. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή