Τα έκανε… θάλασσα η ΦΙΝΑ με τα μετάλλια

Τα έκανε… θάλασσα η ΦΙΝΑ με τα μετάλλια

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί δύο ομάδες να αναδειχθούν πρωταθλήτριες κόσμου, με διαφορετική επίδοση; Φυσιολογικά, όχι. Παρά ταύτα, η Διεθνής Κολυμβητική Ομοσπονδία (ΦΙΝΑ) αποφάσισε, τέσσερις μήνες μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα (Ιαπωνία), να απονείμει χρυσά μετάλλια και στην αμερικανική γυναικεία ομάδα των 4Χ200 μ. ελευθέρως, χωρίς, όμως, να αλλάξει τα αποτελέσματα, βάσει των οποίων πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Μ. Βρετανία.

Οι Βρετανίδες είχαν τερματίσει 3ες, πίσω από τις Αμερικανίδες και τις Αυστραλές. Μετά, οι ΗΠΑ και Αυστραλία ακυρώθηκαν, λόγω εσφαλμένων «αλλαγών». Οι ΗΠΑ υπέβαλαν ένσταση, αλλά, αρχικά, αυτή απορρίφθηκε. Η ΦΙΝΑ, αιφνιδίως, αποφάσισε να απονείμει χρυσά μετάλλια και στις Αμερικανίδες, χωρίς εξήγηση. Αυτή πρέπει να βρίσκεται στο ότι στην εκδίκαση κάθε ένστασης, πρέπει να υπάρχει βίντεο. Και τέτοιο δεν υπήρχε…

– Σαρώνουν τα παγκόσμια ρεκόρ οι Κινέζες αρσιβαρίστριες στους Εθνικούς Αγώνες Κίνας. Στα 58 κ., η Σονγκ Τσιτζουάν πέτυχε 250 κ. στο σύνολο. Το ρεκόρ βελτίωσαν άλλες τέσσερις Κινέζες. Η Σονγκ κατέρριψε το ρεκόρ του αρασέ, με 115 κ. και η Λι Σιουτζιού του ζετέ, με 140 κ. Επτά αθλήτριες ξεπέρασαν το ρεκόρ του συνόλου στα 63 κ., με καλύτερη την Γιαν Σιάολι (257,5), που βελτίωσε και το ρεκόρ του ζετέ, με 145 κ. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στους αγώνες του 1997. Ομως τα ρεκόρ δεν αναγνωρίσθηκαν, διότι στον έλεγχο ντόπινγκ δεν τηρήθη καν οι νόμιμες διαδικασίες.

Τριήμερο για τον Ξενόπουλο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή