Φιλική… προσγείωση για την Εθνική με 2-1

Φιλική… προσγείωση για την Εθνική με 2-1

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτω από τον πήχυ πέρασε η εθνική μας και προσγειώθηκε ανώμαλα μετά τη «φιλική» ήττα από την Κύπρο με 2-1. Οι περίπου 3.000 φίλαθλοι πήγαν στην Καισαριανή με την προσμονή να δουν ένα ακόμη βήμα προόδου, αλλά αυτή τη φορά η παρέα του Κωνσταντίνου και του Οκκά φρέναρε τον ενθουσιασμό τους. Δεν ήλθε, βέβαια, το τέλος του κόσμου με την ήττα αυτή είναι, όμως, γεγονός πως χύθηκε κάμποσο από το… γάλα που μαζέψαμε στην καρδάρα με τις εμφανίσεις κόντρα στην Αγγλία και την Εσθονία.

Η καθήλωση στον πάγκο του Τσάρτα για προληπτικούς λόγους (ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς) και η αδυναμία του Καραγκούνη και του Καφέ να οργανώσουν σωστά το παιχνίδι, δημιούργησε πολλά προβλήματα. Υπήρχαν διάθεση και ευκαιρίες, αλλά μετά το χαμένο πέναλτι του Μαχλά στο 22′ (δοκάρι), όλα έγιναν πιο δύσκολα, καθώς οι Κύπριοι αναθάρρησαν. Εκμεταλλεύθηκαν τα πολλά αμυντικά μας κενά και πέρα από το γκολ του Οκκά στο 42′, είχαν δοκάρια με τον ίδιο (52′) και τον Δασκαλάκη (31′). Οι διεθνείς μας συνήλθαν, πίεσαν, έκαναν φάσεις, ισοφάρισαν στο 86′ με τον Λυμπερόπουλο, έχασαν, όμως, γιατί αδράνησαν στο 88′ και επέτρεψαν στον Ιωακείμ να χαρίσει τη νίκη στην Κύπρο. «Είναι το 5ο γκολ που δεχόμαστε από στημένη φάση, όσο είμαι εγώ στην ομάδα. Είμαστε λίγο αργοί πίσω», παραδέχθηκε ο Ρεχάγκελ, που στάθηκε ιδιαίτερα στις χαμένες ευκαιρίες. «Δεν πρέπει να επηρεάσει τους φιλάθλους ένα άτυχο αποτέλεσμα, είναι ακόμα αρχή. Είμασταν καλύτεροι σ’ ένα κακό αγωνιστικό χώρο, αλλά οι Κύπριοι έπαιξαν καλύτερα τις αντεπιθέσεις», τόνισε ο Καραγκούνης, ο οποίος αντικαταστάθηκε γιατί ένιωσε ενοχλήσεις.

ΕΛΛΑΣ: Νικοπολίδης (46′ Χαλκιάς), Νταμπίζας, Βόκολος, Φύσσας (77′ Π. Κωνσταντινίδης), Ζαγοράκης (85′ Ζήκος), Λάκης (46′ Γεωργιάδης), Κασάπης, Καραγκούνης (46′ Καφές), Νικολαΐδης, Μαχλάς (69′ Λυμπερόπουλος), Κατσιαμπής.

ΚΥΠΡΟΣ: Παναγιώτου, Θεοδότου, Ιωακείμ (89′ Στυλιανίδης), Δασκαλάκης, Χαραλάμπους, Χριστοδούλου (80′ Λουκά), Νικολάου (75′ Μιχαήλ), Ελευθερίου (85′ Γεωργίου), Σατσιάς, Κωνσταντίνου, Οκκάς (60′ Γιασεμάκης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή