ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ καλή ήταν η παρουσίαση τριών ολυμπιακών αθλημάτων, μη ιδιαιτέρως διαδεδομένων, από την Alpha Bank, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της, ως χορηγός του 2004, να γνωρίσει στους φιλάθλους βασικές λεπτομέρειες αγωνισμάτων που διαδραματίζουν τον δικό τους σημαντικό ρόλο στους Ολυμπιακούς.

Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα ο περισσότερος κόσμος ασχολείται με τα γνωστά δημοφιλή αθλήματα, όπως είναι το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ και κατά περίπτωση εμφανίζεται και ταυτίζεται με μεγάλες επιτυχίες αθλητών μας, όπως της άρσης βαρών. Ετσι, αποτελεί αναμφίβολη βοήθεια στα ολιγότερο γνωστά αθλήματα κάθε πρωτοβουλία γνωριμίας τους στο ευρύτερο κοινό.

Αρκετές χιλιάδες θεατές προχθές στο «Ειρήνης και Φιλίας» μυήθηκαν κατ’ αρχήν στο τραμπολίνο, στο τάε κβον ντο και στην ξιφασκία. Η επίδειξη από τους αθλητές ήταν εντυπωσιακή και το κοινό χειροκρότησε τις προσπάθειες. Παρών και ο πρόεδρος της τράπεζας κ. Γ. Κωστόπουλος, γνωστός για τα φίλαθλα αισθήματά του.

Αξιοσημείωτο είναι πως έχουν προγραμματιστεί 64 παρουσιάσεις σε πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου και η συμμετοχή αναμένεται να είναι ικανοποιητική. Είναι αναγκαίες αυτές οι ενέργειες, γιατί οφείλουμε να γεμίζουμε όλα τα γήπεδα το καλοκαίρι του 2004.

Ιδιαίτερη είναι η φροντίδα για τη διάδοση των μη δημοφιλών, ας τα αποκαλέσουμε έτσι, στη χώρα μας αθλημάτων, από την Οργανωτική Επιτροπή του 2004. Το γραφείο Τύπου και ΜΜΕ έχει ήδη συμπληρώσει κύκλο τεσσάρων παρουσιάσεων σε δημοσιογράφους και θα ακολουθήσουν οι επόμενοι κύκλοι.

Εχει ιδιαίτερη αξία οι δημοσιογράφοι να γνωρίσουν τα μυστικά των αθλημάτων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, ώστε να τα κάνουν γνωστά στους φιλάθλους και οι τελευταίοι να πηγαίνουν ενημερωμένοι στα γήπεδα.

Είναι καιρός να ασχοληθούμε με την ουσία των Ολυμπιακών Αγώνων, που είναι η ίδια η διοργάνωση, τα αθλήματα και οι αθλητές, γιατί εκείνο που παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό είναι περισσότερο η διαμάχη για την υπόθεση των έργων.

Μεγάλης σημασίας είναι η συστηματική προετοιμασία του κοινού σε κάθε γήπεδο. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε διαμορφωμένο ένα προβληματικό κομμάτι ποδοσφαιρόφιλων, με πολλές παρεκτροπές και λατρεία στον στείρο φανατισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή