Η Καλαμάτα άφησε την ΑΕΛ εκτός Κυπέλλου

Η Καλαμάτα άφησε την ΑΕΛ εκτός Κυπέλλου

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Καλαμάτα έκανε τη μεγάλη έκπληξη στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς κατάφερε να βγάλει νοκ άουτ από τη διοργάνωση την ΑΕΛ. Αν και αγωνίζεται δύο κατηγορίες πιο κάτω, στη Φούτμπολ Λιγκ, η Καλαμάτα άντεξε στην πίεση της Λάρισας και με… μαξιλαράκι το 3-0 του πρώτου αγώνα στην έδρα της, πήρε το εισιτήριο για τους «16», παρά την ήττα της με 1-0 στο AEL FC Arena. Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Ουάρντα με πέναλτι στο 50ό λεπτό. 

Στο Ηράκλειο, ο ΟΦΗ ξεπέρασε το σοκ της ήττας του με 2-0 από την Καβάλα στο πρώτο παιχνίδι και χθες στη ρεβάνς στο «Γεντί Κουλέ» έφτασε στην απόλυτη ανατροπή, επικρατώντας με 4-0 και παίρνοντας το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης.

Ο Τσιλιανίδης άνοιξε το σκορ στο 38ο λεπτό, ενώ ο Νέιρα με δύο γκολ (52΄, 55΄) έκανε το 3-0. Η Καβάλα με τον Αρναούτογλου έχασε στο 89ο λεπτό την ευκαιρία του αγώνα ώστε να κάνει το 3-1 και να «κλέψει» την πρόκριση και έτσι στην τελευταία φάση του αγώνα ο Φιγκεϊρέδο διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Στην Τρίπολη, ο Αστέρας «διά πυρός και σιδήρου» κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Πλατανιά, νικώντας στην παράταση με 3-2, και να πάρει το εισιτήριο. Οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ στο 14΄ με πέναλτι του Λουκίνα και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Ο Αστέρας βρήκε δίχτυα με τον Ιγκλέσιας στο 92΄, ο Μιγκέλ στο 102΄ έβαλε μπροστά τον Πλατανιά, όμως τελικά με πέναλτι του Ιγκλέσιας στο 112΄ και σουτ του Φερνάντεζ στο 120΄, ο Αστέρας πήρε τη νίκη και την πρόκριση. Παρ’ όλα αυτά πάντως, ο προπονητής του, Μπόρχα Χιμένεθ, είδε την πόρτα της εξόδου και οι Αρκάδες θα πάνε με νέο τεχνικό στο κρίσιμο ματς με την ΑΕΛ την Κυριακή.

Στα άλλα ματς, η Ξάνθη πήρε εύκολα τη νίκη-πρόκριση επί του Απόλλωνα Λάρισας με 3-0, αν και στο πρώτο ματς είχε ηττηθεί με 2-1. Τα γκολ σημείωσαν οι Μπαριέντος (2΄), Ντε Αμορίμ (41΄) και Σταρτζεόν (49΄). Εύκολο έργο είχε και ο Πανιώνιος που επικράτησε με 6-0 (Δούμτσιος 2΄, Τσιλούλης 21΄, 24΄, 53΄, Καμαρά 73΄, Παπανικολάου 89΄) του Ολυμπιακού Βόλου και συνεχίζει στους «16». Τέλος, την πρόκριση πήρε και ο ΠΑΣ Γιάννινα εκτός με τη Βέροια, με 2-1 (Μελικιώτης 41΄, Παμλίδης 37΄, Πήλιος 94΄).

Οσον αφορά τα δύο από τα τρία σημερινά παιχνίδια, η Λαμία υποδέχεται τον Αιολικό (15.00) σε έναν αγώνα διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς η Λαμία έχει επικρατήσει στο πρώτο ματς με 3-0, ενώ ο Βόλος αντιμετωπίζει τον Πανσερραϊκό (17.15), με τις δύο ομάδες να έχουν έρθει ισόπαλες στο πρώτο ματς 1-1. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή