Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «τιμώρησε» Μουρίνιο και Τότεναμ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «τιμώρησε» Μουρίνιο και Τότεναμ

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη του ήττα ως προπονητής της Τότεναμ υπέστη ο Ζοζέ Μουρίνιο την Τετάρτη το βράδυ, στην επιστροφή του στο «Ολντ Τράφορντ» του Μάντσεστερ. Τα «σπιρούνια» ηττήθηκαν με 2-1 από τη Γιουνάιτεντ, για τη 15η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και πλέον βρίσκονται στην 8η θέση της βαθμολογίας με 20 βαθμούς. Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν την καλύτερή τους φετινή εμφάνιση και κατάφεραν να σημειώσουν μία πολύ σημαντική νίκη, ειδικά για το μέλλον του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ στον πάγκο της ομάδας.

Η Γιουνάιτεντ ξεκίνησε πολύ δυναμικά την αναμέτρηση και μόλις στο έκτο λεπτό προηγήθηκε με τον Μάρκους Ράσφορντ. Η Τότεναμ άργησε να αντιδράσει, αλλά πέτυχε την ισοφάριση στο 39΄ με τον Ντέλε Αλι. Το πέναλτι του Ράσφορντ στο 49΄, όμως, έκανε τη διαφορά και έδωσε τους πολύτιμους τρεις βαθμούς στους κόκκινους. Στο πολύ νωθρό ξεκίνημα της ομάδας του στάθηκε ο Μουρίνιο μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο οποίος μάλιστα κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, μπέρδεψε για άλλη μία φορά τους δύο αιώνιους αντιπάλους, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό: «Αν εξαιρέσεις το πρώτο μου παιχνίδι με αντίπαλο τη Γουέστ Χαμ, τόσο απέναντι στον Πανα… τον Ολυμπιακό αλλά και την Μπόρνμουθ μας πήρε χρόνο για να μπούμε στο κλίμα των αναμετρήσεων, αλλά είμαστε ομάδα που αντιδρά».

Παρά το γεγονός πως κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Γιουνάιτεντ ο Μουρίνιο δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές του, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, ο 56χρονος Πορτογάλος τεχνικός συνεχάρη έναν έναν τους παίκτες της Μάντσεστερ, για τη δίκαιη επικράτηση. Ο στόχος των δύο ομάδων παραμένει η τετράδα και η είσοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως, αυτή τη στιγμή βρίσκονται οκτώ (Γιουνάιτεντ) και εννέα (Τότεναμ) βαθμούς πίσω από την τέταρτη Τσέλσι.

Στο ντέρμπι του Λίβερπουλ, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο, προσέφερε πλούσιο θέαμα και κέρδισε την Εβερτον του Μάρκο Σίλβα με το εμφατικό 5-2. Ο Μανέ βρέθηκε σε τρομερή βραδιά, καθώς σκόραρε ένα γκολ και «μοίρασε» δύο ασίστ, ενώ ο Βέλγος σέντερ φορ, Ντιβόκ Οριγκί, κέρδισε δύο φορές τον τερματοφύλακα της Εβερτον, Τζόρνταν Πίκφορντ. Με τέσσερα παιχνίδια να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, οι «κόκκινοι» βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και το +8 από τη δεύτερη Λέστερ. Εχουν μαζέψει ήδη 43 βαθμούς και στοχεύουν ολοταχώς προς τον τίτλο.

Τις 100 νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ έφτασε ο Γιούργκεν Κλοπ, έπειτα από 159 αγώνες, μία επίδοση που τον φέρνει στη 2η θέση της σχετικής λίστας, πίσω από τον Μουρίνιο (142 ματς). Με τη νίκη κόντρα στην Εβερτον, οι πρωταθλητές Ευρώπης έσπασαν το ρεκόρ 31 αήττητων αναμετρήσεων της ομάδας, καθώς πλέον «τρέχουν» το μεγαλύτερο σερί της ιστορίας τους με 32 συνεχόμενα παιχνίδια. Η τελευταία ήττα στην Πρέμιερ Λιγκ είχε έρθει τον Ιανουάριο από τη Μάντσεστερ Σίτι (2-1). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή