Ελληνική… αντεπίθεση

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ονειρεμένο τρόπο κλείνει σιγά σιγά το 2019 για τον ελληνικό αθλητισμό. Μέσα σε ένα τριήμερο οι αθλητές μας κατέκτησαν τρία χρυσά και τρία χάλκινα μετάλλια, η Αννα Κορακάκη ισοφάρισε το, δικό της, παγκόσμιο ρεκόρ στο αεροβόλο πιστόλι, ενώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης 25άρας πισίνας κατέβηκαν αισθητά αρκετά πανελλήνια ρεκόρ.

Σε… Μίδα του τριημέρου αναδείχθηκε ο Ανδρέας Βαζαίος. Κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια (200 μ. μεικτής ατομικής και 200 μ. πεταλούδας) και ένα χάλκινο (100 μ. μεικτής ατομικής) στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης στη Γλασκώβη. Σε όλα τα στυλ βελτίωσε τα πανελλήνια ρεκόρ, ενώ κατά την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης ο 25χρονος «έπεσε» σε δύο διαφορετικά στυλ μέσα σε μισή ώρα και ανέβηκε στο βάθρο και στα δύο. «Είμαι ικανοποιημένος από τους χρόνους που πέτυχα, διότι μου δίνουν το δικαίωμα να δουλέψω σκληρά για την επίτευξη των στόχων μου για τη νέα χρονιά», τόνισε ο κολυμβητής μας.

Με χάλκινο μετάλλιο και πανελλήνιο ρεκόρ έφυγε από τη Γλασκώβη η Αννα Ντουντουνάκη. Η κολυμβήτρια για να φτάσει στον τελικό πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ (57.18), το οποίο το βελτίωσε στον τελικό (56.44) προκειμένου να ανεβεί στην τρίτη θέση του βάθρου στα 100 μ. της πεταλούδας. Στα 50 μ. υπτ., ο Απόστολος Χρήστου προκρίθηκε με πανελλήνιο ρεκόρ (23.33) στον τελικό, αλλά εκεί πλασαρίστηκε 8ος καθώς κολύμπησε την απόσταση σε 23.51.

Ελληνική… αντεπίθεση-1

Με ένα χρυσό και με εντυπωσιακή επίδοση αποχαιρέτησε το 2019 η Αννα Κορακάκη.

Με ένα χρυσό μετάλλιο και με μία εντυπωσιακή επίδοση αποχαιρέτισε το 2019 η Αννα Κορακάκη. Το «χρυσό» κορίτσι της σκοποβολής αγωνίστηκε στο γκραν πρι του Βελιγραδίου και, παρόλο που την προηγούμενη ημέρα είχε αντιμετωπίσει τεχνικό πρόβλημα με το όπλο της, έδειξε ότι βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. Στον προκριματικό ξεκίνησε με μία εντυπωσιακή 100άρα  συνέχισε με 96, 96, 99, 99, 97 και με το συνολικό 587-25χ/600 ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχει η ίδια από τις 25 Μαΐου 2018 (Παγκόσμιο Κύπελλο ΗΠΑ). Οπως ήταν αναμενόμενο προκρίθηκε στον τελικό και εκεί κυριάρχησε. «Παρόλο που λέμε ότι οι ζυγές χρονιές μου ταιριάζουν καλύτερα, και το 2019 ήταν μία καλή χρονιά. Συνεχίζουμε δυναμικά για το 2020», δήλωσε στην «Κ» η «χρυσή» ολυμπιονίκης.

Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στο Κέμπριτζ της Νέας Ζηλανδίας, ο Χρήστος Βολικάκης έκανε ακόμη ένα βήμα για να φτάσει πιο κοντά στην ολυμπιακή πρόκριση. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της ποδηλασίας ήρθε 3ος στο σκρατς και 9ος στο όμνιουμ. Η κούραση από το μακρινό ταξίδι δεν άφησε τον ποδηλάτη μας να διεκδικήσει μία καλύτερη θέση. «Εχω κουραστεί από τα αλλεπάλληλα ταξίδια. Για αυτή τη χρονιά μένει το Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπρισμπέιν της Αυστραλίας (13-15 Δεκεμβρίου) και ύστερα θα επιστρέψω, επιτέλους, στην Ελλάδα. Σε αυτά τα μακρινά ταξίδια αγωνίζομαι με ελάχιστες ώρες ύπνου», τόνισε στην «Κ» ο ποδηλάτης μας.

Η σειρά των Παγκοσμίων Κυπέλλων της ποδηλασίας πίστας θα ολοκληρωθεί τον προσεχή Ιανουάριο με τη διοργάνωση του Καναδά. Ο Χρήστος Βολικάκης, το όνομα του οποίου φιγουράρει στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης των Παγκοσμίων Κυπέλλων στο σκρατς, βρίσκεται πολύ κοντά στην ολυμπιακή πρόκριση. Το «εισιτήριο» όμως αναμένεται να σφραγιστεί τον Μάρτιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή