«Σφραγίζονται» τα πρώτα εισιτήρια στο Τσάμπιονς Λιγκ

«Σφραγίζονται» τα πρώτα εισιτήρια στο Τσάμπιονς Λιγκ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ώρα της κρίσεως έφτασε για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με την τελευταία αγωνιστική απόψε να κρίνει το ευρωπαϊκό μέλλον κορυφαίων ομάδων, όπως της κατόχου Λίβερπουλ, και άλλων προκατόχων, όπως ο Αγιαξ, η Τσέλσι, η Ντόρτμουντ και η Ιντερ.

Η Λίβερπουλ καλείται να αποδείξει απόψε ότι όντως είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη, παίρνοντας τουλάχιστον την ισοπαλία στην έδρα της Ρεντ Μπουλ Ζάλτσμπουργκ. Διαφορετικά η πρωτοπόρος της Πρέμιερ Λιγκ κινδυνεύει άμεσα με αποκλεισμό, αφού η Νάπολι αναμένεται να επικρατήσει στο Σαν Πάολο της αποκλεισμένης Γκενκ.

«Ετοιμαζόμαστε σαν να πρόκειται για τελικό» δήλωσε ο τεχνικός των «ρεντς» Γιούργκεν Κλοπ, που είδε τους αμφίβολους παίκτες λόγω τραυματισμών να δηλώνουν ετοιμοπόλεμοι, δηλαδή τους Ντέγιαν Λόβρεκ και Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ, ενώ ο Ανταμ Λαλάνα έχει μείνει στην Αγγλία.

Ντόρτμουντ και Ιντερ ερίζουν για μία θέση στους «16» του θεσμού, με τη γερμανική ομάδα, που υποδέχεται τη Σλάβια Πράγας, να χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα από εκείνο που θα πάρει η Ιντερ από την Μπαρτσελόνα στο Μιλάνο, αλλιώς περνούν οι Ιταλοί. Τα νέα, όμως, ήταν άσχημα για τους Γερμανούς καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποφάσισε να ξεκουράσει τον Λιονέλ Μέσι και να μην τον πάρει στην αποστολή για την Ιταλία.

Στη Γαλλία η Λυών υποδέχεται τη Λειψία και θέλει νίκη για να προκριθεί στη θέση της Ζενίτ. Οι Ρώσοι χρειάζονται να μη χάσουν στην έδρα τής Μπενφίκα και η Λυών να μη νικήσει τη γερμανική ομάδα. Η Λειψία έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της, αλλά αν η Λυών επικρατήσει, θα της πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο.

Ο Αγιαξ οφείλει να μην ηττηθεί εντός έδρας από τη Βαλένθια, διαφορετικά θα πρέπει να ελπίζει σε έκπληξη στο Λονδίνο, δηλαδή η χωρίς νίκη Λιλ να κόψει βαθμούς από την Τσέλσι. Οι «μπλε» του Λονδίνου χρειάζονται απλώς νίκη, ή έστω ισοπαλία εφόσον η Βαλένθια χάσει από τον Αγιαξ, ενώ και οι «νυχτερίδες» προκρίνονται με νίκη, πράγμα που σημαίνει ότι στον σφιχτό αυτόν όμιλο όποιος νικήσει απόψε παίρνει και την πρόκριση.

Η βαθμολογία στους αποψινούς ομίλους: 5ος: Λίβερπουλ 10, Νάπολι 9, Ζάλτσμπουργκ 7, Γκενκ 1. 6ος: Μπαρτσελόνα 11, Ιντερ 7, Ντόρτμουντ 7, Σλάβια 2. 7ος: Λειψία 10, Ζενίτ 7, Λυών 7, Μπενφίκα 4. 8ος: Αγιαξ 10, Βαλένθια 8, Τσέλσι 8, Λιλ 1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή