Ολυμπιακός: Επαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε – Συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ

Ολυμπιακός: Επαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε – Συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και είδε τον… αποκλεισμό με τα μάτια του, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του Ερυθρού Αστέρα στο «Καραϊσκάκη» για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και πήρε το εισιτήριο του Γιουρόπα Λιγκ.

Οπως τα περισσότερα παιχνίδια των «ερυθρόλευκων» φέτος στη διοργάνωση, έτσι και αυτό ήταν ένα θρίλερ που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Ολυμπιακός για 88 λεπτά βρισκόταν εκτός Ευρώπης, όμως ο Ελ Αραμπί με εκτέλεση πέναλτι (έπειτα από χέρι του Ζαντέρ) ήταν αυτός που υπέγραψε τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός είχε σχεδόν… δύο ντουζίνες τελικές προσπάθειες, έπαιξε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στο μισό γήπεδο τον αντίπαλό του, αλλά απέναντί του είχε τον εκπληκτικό χθες Μπόργιαν, με τον γκολκίπερ του Αστέρα να νικιέται τελικά μόνο από τα έντεκα βήματα.

Από την πλευρά της η ομάδα του Βελιγραδίου θα μπορούσε και εκείνη να έχει ορίσει από πιο νωρίς τη μοίρα της, όμως ο Τομανέ αστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε στο 42΄, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Σα.

Η ουσία είναι ότι έστω και με αυτόν τον τρόπο, ο Ολυμπιακός κλείνει τη φετινή του παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ πετυχαίνοντας τον ρεαλιστικό στόχο του, που δεν ήταν άλλος από την 3η θέση του ομίλου. Πλέον, μπροστά του έχει μια νέα πρόκληση, καθώς συνεχίζει στους «32» του Γιουρόπα και ανάλογα με την κλήρωση που θα έχει να βάλει τον πήχυ ακόμα πιο ψηλά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε, Καμαρά (60΄ Γκερέρο), Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Μασούρας (70΄ Λοβέρα), Ελ Αραμπί (90΄ Μπενζιά).

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπόργιαν, Ρόντιτς (81΄ Ζάντερ), Ντέγκενεκ, Μιλούνοβιτς, Γκόμπελιτς, Πέτροβιτς, Ιβανιτς, Μάριν, Βουκάνοβιτς (65΄ Μποάκιε), Ματέο Γκαρσία, Τομανέ (58΄ Φαν Λα Πάρα).

• Η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού ηττήθηκε με 1-0 από την αντίστοιχη του Ερυθρού Αστέρα στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Youth League και ολοκλήρωσε χωρίς νίκη τη διοργάνωση και με έναν βαθμό.

• Ερυθρόλευκο βάφτηκε χθες το κέντρο της Αθήνας, καθώς περίπου 4.000 οπαδοί του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα προκειμένου να μεταβούν όλοι μαζί στο «Καραϊσκάκη». Οι οπαδοί των δύο ομάδων, που είναι αδελφοποιημένοι, ήθελαν αρχικά να πάνε με πορεία στο Φάληρο, όμως τελικά μετέβησαν σε αυτό με συρμούς του ηλεκτρικού.

• Εκδικάστηκε χθες στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η έφεση του Ολυμπιακού, προκειμένου να «ρίξει» την ποινή των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών που του επιβλήθηκε πρωτοδίκως για τα γεγονότα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την Παρασκευή.

• Μπελάδες από το παρελθόν για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Αρειος Πάγος με απόφασή του υποχρεώνει την ΠΑΕ να καταβάλει στο Δημόσιο οφειλή ύψους 11 εκατ. ευρώ από την εποχή του σκανδάλου Κοσκωτά. Μάλιστα, μέσω διαρροής από τον Ολυμπιακό τονιζόταν ότι την ευθύνη έχει ο πρώην πρόεδρος, Σωκράτης Κόκκαλης, καθώς είχε διαβεβαιώσει ότι αυτό το ποσό δεν επρόκειτο να χρεωθεί στην ΠΑΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή