Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Με οδηγό τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Με οδηγό τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πιθανότητες νίκης της Ρεάλ στον σημερινό αγώνα με τον Ολυμπιακό (22.00), στη Μαδρίτη και για τη 13η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, είναι συντριπτικές έναντι των «ερυθρολεύκων», αλλά παρόμοια προγνωστικά υπήρχαν και πριν από το εκτός έδρας παιχνίδι των Πειραιωτών με την ΤΣΣΚΑ τα οποία διαψεύστηκαν.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αγωνιστική πορεία ανόδου, το απέδειξε και στο ελληνικό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, παρά την ήττα που γνώρισε στην παράταση και στα χαρακτηριστικά σημεία της φετινής ομάδας του είναι οι καλές εμφανίσεις, κατά το πλείστον, εκτός έδρας. Η Ρεάλ (9-3) βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ισοβαθμώντας με την Μπαρτσελόνα που θα υποδεχθεί, αύριο, τον Παναθηναϊκό στην ίδια αγωνιστική στην οποία υπάρχει συγκυριακά το διήμερο των ελληνοϊσπανικών αναμετρήσεων των «αιωνίων» των δύο χωρών. Ο Ολυμπιακός που είναι στην ένατη θέση της βαθμολογίας, με τη συγκατοίκηση άλλων τεσσάρων ομάδων (5-7), δεν θα έχει στη σύνθεσή του τον Βασίλη Σπανούλη και γι’ αυτόν τον λόγο ο Λιθουανός προπονητής Κεστούτις Κεμζούρα επισήμανε ότι περιμένει την καλύτερη δυνατή κάλυψη του αρχηγού.

«Η απουσία του Σπανούλη αλλάζει κάποια από τα πλάνα μας, αλλά έχουμε αρκετά γκαρντ στο ροτέισον. Οπότε ο επόμενος που ακολουθεί θα κληθεί να καλύψει το κενό. Πρέπει να βγουν μπροστά οι άλλοι περιφερειακοί και να κάνουν κάποια έξτρα δουλειά. Πιστεύω πως έχουμε ξεπεράσει την ήττα από τον Παναθηναϊκό, αλλά θα το διαπιστώσουμε στο παρκέ. Η Ρεάλ έχει εξαιρετική επίθεση και πιέζει πολύ στην άμυνα της. Είναι πληρέστατη ομάδα. Στοχεύουμε στον περιορισμό της δημιουργικότητας του Καμπάτσο», δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Tρανταχτή απουσία θα έχει και η Ρεάλ, με τον Σέρχιο Γιουλ να είναι θεατής του αγώνα, όπως συμβαίνει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές και μετά το νικηφόρο ντέρμπι των Μαδριλένων με την ΤΣΣΚΑ, ενώ υπολογίζεται ότι η αποθεραπεία του θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους. Ο Πάμπλο Λάσο δεν είναι ικανοποιημένος από την επιθετική παραγωγικότητα της Ρεάλ, ενώ μίλησε και για την απουσία του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Το ότι δεν παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα τους δημιουργεί λιγότερη φθορά από τις υπόλοιπες ομάδες. Υπάρχουν πολλές στιγμές που είναι πιο ήρεμοι, αλλά δεν έχουν τον ρυθμό που θα έπρεπε. Η απουσία του Σπανούλη τους πληγώνει, επειδή δημιουργεί πολλά για την ομάδα του, αλλά είναι δίκοπο μαχαίρι επειδή ελευθερώνει παίκτες. Μας ωθεί να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια».

Ο «εμφύλιος» των τουρκικών ομάδων Φενέρμπαχτσε -Αναντόλου Εφές, και το ντέρμπι Μακάμπι – ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ξεχωρίζουν στο σημερινό πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής και το οποίο συμπληρώνουν οι αναμετρήσεις Χίμκι – Αλμπα και Ερυθρού Αστέρα -Μπασκόνια.

Πλήρης η αποστολή του Παναθηναϊκού ταξιδεύει σήμερα με προορισμό τη Βαρκελώνη και το αυριανό παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Παράλληλα, έχουν αρχίσει γυρίσματα ταινίας που θα είναι αφιερωμένη στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας  μπάσκετ του «τριφυλλιού» και στην οικογένεια Γιαννακόπουλου για την κατάκτηση των έξι ευρωπαϊκών τίτλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή