Πρόωρος τελικός στο Τσάμπιονς Λιγκ

Πρόωρος τελικός στο Τσάμπιονς Λιγκ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ζευγάρι – πρόωρος τελικός και τρεις πολύ σπουδαίες αναμετρήσεις εξήλθαν από την κληρωτίδα της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ χθες στη Νιόν, με τη σύγκρουση της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μάντσεστερ Σίτι να κλέβει την παράσταση.

Σαν να μην ήταν αρκετό το βάρος των ονομάτων των δύο αντιπάλων, έχοντας δύο από τα ακριβότερα ρόστερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, οι δύο σύλλογοι μοιράζονται και το κάθε αλλο παρά ζηλευτό χαρακτηριστικό φέτος ότι δεν βρίσκονται στα καλύτερά τους στο πρωτάθλημα, και έχουν –ιδιαιτέρως η Σίτι– απόλυτη ανάγκη την επιτυχία στην Ευρώπη. Οποια από τις δύο μείνει εκτός Ευρώπης από τα μέσα Μαρτίου θα είναι ούτε λίγο ούτε πολύ αποτυχημένη.

Αυτή μάλιστα θα είναι κι η πρώτη φορά που ο Ζινεντίν Ζιντάν, προπονητής της Ρεάλ, θα τεθεί αντιμέτωπος του Πεπ Γουαρντιόλα ο οποίος είναι ο τεχνικός με τις περισσότερες νίκες εις βάρος των Μαδριλένων στον 21ο αιώνα.

Σε μία ακόμη αγγλοϊσπανική μονομαχία, η Ατλέτικο Μαδρίτης θα συγκρουστεί με τη Λίβερπουλ, σε άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση προπονητών, αυτή μεταξύ των Ντιέγο Σιμεόνε και Γιούργκεν Κλοπ.

Η κληρωτίδα της UEFA μάς χάρισε ακόμη τα πολύ ελκυστικά ζευγάρια της Τσέλσι με την Μπάγερν και της Νάπολι με την Μπαρτσελόνα, ενώ ο Τόμας Τούχελ θα επιστρέψει ως τεχνικός πια της Παρί Σεν Ζερμέν στην έδρα όπου δοξάστηκε, της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Καλή κλήρωση είχαν η Τότεναμ κόντρα στη Λειψία και η Γιουβέντους με τη Λυών.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 18 ώς τις 26 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς από τις 10 ώς τις 18 Μαρτίου.

• Απόψε διεξάγεται ο πρώτος ημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στην Ντόχα του Κατάρ, φέρνοντας αντιμέτωπες τη βραζιλιάνικη Φλαμένγκο με τη σαουδαραβική Αλ Χιλάλ που έχει προπονητή τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή