«Να κάνουμε δύο Ολυμπιακές βραδιές…»

«Να κάνουμε δύο Ολυμπιακές βραδιές…»

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φαίνεται ότι η κληρωτίδα κάνει… πλάκα στον Ολυμπιακό και στην Αρσεναλ. Για ακόμα μία φορά οι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθούν αντιμέτωποι σε ευρωπαϊκό αγώνα με τους «κανονιέρηδες», καθώς η μοίρα τους έφερε ζευγάρι στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ελληνική ομάδα έχει αντιμετωπίσει την ομάδα του Λονδίνου οκτώ φορές για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά μόνο στη φάση των ομίλων και όχι σε νοκ άουτ αναμέτρηση, κάτι που θα συμβεί τώρα, αλλά για τη δεύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η παράδοση είναι απόλυτα μοιρασμένη, με τον Ολυμπιακό να έχει τρεις νίκες στο Φάληρο και μία στο Λονδίνο, ενώ το ίδιο έχει πετύχει και η Αρσεναλ με τρεις νίκες στο γήπεδό της και μία στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Κορυφαία στιγμή του Ολυμπιακού ήταν η νίκη με 3-2 μέσα στο «Εμιρέιτς» με προπονητή τον Μάρκο Σίλβα στις 29 Σεπτεμβρίου του 2015, όμως οι «κανονιέρηδες» πήραν τη… ρεβάνς στο δεύτερο γύρο όταν με χατ-τρικ του Ζιρού επικράτησαν εκτός έδρας με 3-0 (9 Δεκεμβρίου) και πέρασαν αυτοί στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο μεγάλο λιμάνι δέχθηκαν με επιφύλαξη την κλήρωση με την Αρσεναλ του Παπασταθόπουλου και του Μαυροπάνου. Και αυτό διότι ναι μεν η ομάδα του Λονδίνου περνά μία από τις χειρότερες στιγμές της τα τελευταία χρόνια, όντας στην 9η θέση της Πρέμιερ λιγκ, 27 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ, παρ’ όλα αυτά τα παιχνίδια θα γίνουν στα τέλη Φεβρουαρίου (20/2 το πρώτο ματς στο «Καραϊσκάκη και 27/2 η ρεβάνς στο «Εμιρέιτς) και ουδείς μπορεί να γνωρίζει σε τι κατάσταση θα βρίσκεται σε εκείνο το χρονικό σημείο.

Αλλωστε, η Αρσεναλ είναι σε αναζήτηση προπονητή, καθώς πριν από τρεις εβδομάδες απολύθηκε ο Ουνάι Εμερι και πορεύεται με τον  τον Φρέντι Λιούνγκμπεργκ ως υπηρεσιακό. Ομως, ο τελευταίος που «επιστρατεύθηκε» από την Κ23, έχει τονίσει στη διοίκηση ότι δεν θέλει να παραμείνει στο τιμόνι της πρώτης ομάδας.

Ως πιο πιθανός να πάρει την «καυτή πατάτα» στα χέρια του φαίνεται να είναι ο Μίκελ Αρτέτα, συνεργάτης του Πεπ Γκουαρντιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι και ένας από τους παίκτες που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην Αρσεναλ.

Εχει κίνητρο

Αλλο ένα στοιχείο που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την αποστολή του Ολυμπιακού, είναι ότι με δεδομένη τη βαθμολογική κατάσταση της Αρσεναλ την παρούσα χρονική στιγμή, το Γιουρόπα Λιγκ (όπου πέρυσι έφτασε στον τελικό για να χάσει με 4-2 από την Τσέλσι) αποτελεί το μοναδικό δρόμο για διάκριση και φυσικά η κατάκτησή του αποτελεί τη δίοδο για συμμετοχή της στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ολα τα παραπάνω, άλλωστε, έκαναν και τον Πέδρο Μαρτίνς επιφυλακτικό στα όσα δήλωσε λίγες στιγμές μετά την κλήρωση. «Θα αντιμετωπίσουμε μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, αλλά θα είμαστε πανέτοιμοι να κάνουμε δύο Ολυμπιακές βραδιές», είπε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός και πρόσθεσε: «Εχουμε τις δυνάμεις μας, έχουμε την εμπειρία και φιλοδοξίες για να προκριθούμε. Γνωρίζοντας ότι δεν είμαστε το φαβορί, αλλά είμαστε ομάδα που όλοι πρέπει να την υπολογίζουν».

• Τα υπόλοιπα ζευγάρια για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ είναι: Γουλβς  – Εσπανιόλ, Σπόρτινγκ – Μπασακσεχίρ, Χετάφε – Αγιαξ, Λεβερκούζεν – Πόρτο, Κοπεγχάγη – Σέλτικ, ΑΠΟΕΛ – Βασιλεία, Κλουζ – Σεβίλλη, Αλκμααρ – Λίντσερ, Μπριζ – Γιουνάιτεντ, Λουντογκόρετς – Ιντερ, Αϊντραχτ – Σάλτσμπουργκ, Σαχτάρ – Μπενφίκα, Βόλφσμπουργκ – Μάλμε, Ρέιντζερς – Μπράγκα. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 20/2/20, ενώ η ρεβάνς μία εβδομάδα μετά.

• Ο Γκιγιέρμε στάθηκε… τυχερός στην ατυχία του, καθώς έχει υποστεί μεν βαριά κάκωση στη δεξιά κνήμη στο ματς της Τρίπολης, όμως γλίτωσε από θαύμα το κάταγμα, κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για έναν μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή