Στο ίδιο τραπέζι θέλουν τους «τέσσερις» οι FIFA – UEFA

Στο ίδιο τραπέζι θέλουν τους «τέσσερις» οι FIFA – UEFA

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συναντήσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στα γραφεία της UEFA στη Νιόν, με θέμα το «ελληνικό πρόβλημα», παρουσία αξιωματούχων της FIFA, του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του προέδρου της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένου, των τριών αλλοδαπών μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και των επιτηρητών του ελληνικού ποδοσφαίρου κ. Χούπμελ και Φούσεκ, από τη μία επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη των υπερεθνικών συνομοσπονδιών στη διοίκηση της ΕΠΟ και στην ηγεσία της ΚΕΔ, καταδικάζοντας παράλληλα τα «κακώς κείμενα», όπως τα γεγονότα στο ματς Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ και τις συνεχείς δυσφημιστικές δηλώσεις παραγόντων, από την άλλη σηματοδότησαν την έναρξη της προετοιμασίας, για την «επόμενη ημέρα» στην ομοσπονδία.

Η «επόμενη μέρα», στην οποία δεν θα υπάρξουν η εξωτερική επιτήρηση και ο έλεγχος από το 2016 στη διαιτησία, από το 2017 στην καθημερινή λειτουργία της ΕΠΟ και πρόσφατα στην οικονομική της λειτουργία.

Οι FIFA/UEFA στοχεύουν να αποχωρήσουν έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια παρουσίας το επόμενο καλοκαίρι και το σχέδιό τους προβλέπει την «επιβολή» συναίνεσης μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου (ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ). Για να γίνει αυτό υπάρχουν δύο βασικές προϋποθέσεις: Η πρώτη είναι να συναντηθούν οι ιδιοκτήτες των προαναφερόμενων συλλόγων και να συμφωνήσουν σε πρόσωπα κοινής αποδοχής για τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ, της ΚΕΔ, άλλων νευραλγικών θέσεων, καθώς και στα πρόσωπα της Εκτελεστικής Επιτροπής. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι με νομοθετική ρύθμιση οι επόμενες εκλογές της ΕΠΟ να μη γίνουν τον Οκτώβριο του 2020, αλλά τον ερχόμενο Ιούνιο, υπό την επιτήρηση των FIFA/UEFA.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις FIFA/UEFA αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Εγινε λεπτομερής ενημέρωση και αξιολόγηση πολυάριθμων θεμάτων που συνδέονται με τις λειτουργίες της ΚΕΔ και τη διαιτησία γενικότερα στην Ελλάδα. Αποφασίστηκε ότι ξένοι διαιτητές θα συνεχίσουν να ορίζονται για να διαιτητεύουν αγώνες μεταξύ ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Ολες οι πλευρές εξέφρασαν τη διαρκή εμπιστοσύνη τους και την υποστήριξή τους στην ΚΕΔ και καταδίκασαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε δυσφημιστικό σχόλιο αναφορικά με τα μέλη της ΚΕΔ, διαιτητές ή τη διαιτησία γενικότερα στην Ελλάδα.  Ως ομοσπονδία-μέλος των FIFA και UEFA, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξακολουθεί να  απολαμβάνει την πλήρη υποστήριξη των FIFA και UEFA».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή