Εθνική Πόλο: «Είμαστε φαβορί, αλλά χρειάζεται διαχείριση»

Εθνική Πόλο: «Είμαστε φαβορί, αλλά χρειάζεται διαχείριση»

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εθνική ομάδα πόλο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής αντιμετωπίζει σήμερα (19.00) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στους προημιτελικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος νέων ανδρών, στο Κουβέιτ. Τα «δελφίνια» μας φέρουν τον τίτλο του φαβορί.

Οι Αμερικανοί για να φτάσουν μέχρι τους οκτώ νίκησαν το Ιράν, το Μαυροβούνιο, το Κουβέιτ, τον Καναδά και ηττήθηκαν από τους Ιταλούς. Εάν στον σημερινό αγώνα οι διεθνείς μας επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά, τότε στους τέσσερις θα βρουν απέναντί τους τη νικήτρια της αναμέτρησης Ισπανία – Κροατία. Η εθνική ομάδα έχει ως στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2017.

«Είναι πρώτη φορά που μία ελληνική ομάδα παίρνει μέρος σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα φέροντας τον τίτλο του φαβορί. Αυτό ασκεί πίεση και απαιτεί ειδική διαχείριση τόσο στον αγωνιστικό όσο και στον ψυχολογικό τομέα. Ουσιαστικά, τώρα, με τους νοκ άουτ αγώνες αρχίζει για εμάς το Παγκόσμιο. Οι ομάδες που θα βρούμε από εδώ και πέρα απέναντί μας ήρθαν στη διοργάνωση με στόχο να μας κερδίσουν. Οι προηγούμενοι αντίπαλοί μας, χωρίς να θέλω να μειώσω την προσπάθειά τους, δεν είχαν αντίστοιχη με τη δική μας δυναμική. Από την αναμέτρηση με τις ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι ώστε συνάντηση με τη συνάντηση να φτάσουμε στον στόχο μας», δήλωσε στην «Κ» ο ομοσπονδιακός προπονητής Τεό Λοράντος.

Στις σημερινές αναμετρήσεις των προημιτελικών εκτός από το παιχνίδι της εθνικής μας με τις ΗΠΑ, αντιμέτωπες θα βρεθούν και οι: Σερβία – Μαυροβούνιο, Ισπανία – Κροατία, Ιταλία – Ιαπωνία.

Στο μεταξύ, οι εθνικές ομάδες των ανδρών και των γυναικών προετοιμάζονται για τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα της Βουδαπέστης (12-26 Ιανουαρίου). Οι γυναίκες ολοκλήρωσαν την προετοιμασία στον Βόλο και αύριο (Πειραιάς, 19.00) θα αντιμετωπίσουν σε φιλικό παιχνίδι την Κίνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή