Μπαρτσελόνα – Ρεάλ σήμερα, με τη Βαρκελώνη να βρίσκεται επί ποδός

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ σήμερα, με τη Βαρκελώνη να βρίσκεται επί ποδός

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αναβληθέν «κλάσικο» της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης που διεξάγεται απόψε στο Καμπ Νου για το ισπανικό πρωτάθλημα καλύπτει οτιδήποτε άλλο συμβαίνει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο σήμερα, ιδιαιτέρως δεδομένης της κατάστασης στη βαθμολογία της Λα Λίγκα.

«Μπλαουγκράνα» και «μπλάνκος» μοιράζονται την πρώτη θέση στην Πριμέρα Ντιβισιόν χωρίς να έχουν πείσει καθόλου με την απόδοσή τους. Και οι δύο άφησαν βαθμούς το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά αυτά δεν μετρούν και πολύ όταν οι δύο γίγαντες της Ισπανίας συγκρούονται.

Ισως περισσότερη σημασία έχει ότι η Μπαρτσελόνα είχε μία επιπλέον ημέρα ξεκούρασης, έχοντας παίξει το Σάββατο. «Είναι ένα μικρό πλεονέκτημα» παραδέχθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός των Καταλανών Ερνέστο Βαλβέρδε. «Ανεξαρτήτως του πόσους βαθμούς έχει η κάθε ομάδα, όταν παίζεις αυτά τα παιχνίδια όλα είναι στα ίσα» πρόσθεσε ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού.

Στον αποψινό αγώνα υπάρχει και η τοπικιστική διάσταση που δίνουν οι αυτονομιστές Καταλανοί, με την οργάνωσή τους «Δημοκρατικό Τσουνάμι» να διοργανώνει κάποια διαμαρτυρία-έκπληξη απόψε με τη συμμετοχή χιλιάδων θεατών του αγώνα, σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης. «Λέγονται πολλά γύρω γύρω, αλλά ο κόσμος θέλει να δει ένα καλό παιχνίδι ποδοσφαίρου και πιστεύω ότι θα γίνει ένα σπουδαίο ματς» είπε από την πλευρά του ο προπονητής της Ρεάλ, Ζινεντίν Ζιντάν.

Πλούσια δράση υπάρχει σε όλη την Ευρώπη, όπως στην Μπουντεσλίγκα όπου γίνονται μερικά σπουδαία ματς: Η Μπάγερν ταξιδεύει στην έδρα της Φράιμπουργκ, η Γκλάντμπαχ υποδέχεται την Πάντερμπορν, η Λεβερκούζεν συγκρούεται με τη Χέρτα, η Βόλφσμπουργκ αντιμετωπίζει τη Σάλκε και η Αϊντραχτ φιλοξενεί την Κολωνία. Χθες, η Μάιντς συνέτριψε με 5-0 τη Βέρντερ εκτός έδρας.

Για τη Σέρια Α η Γιουβέντους δοκιμάζεται στην έδρα της Σαμπντόρια, ενώ η Μπρέσια παίζει με τη Σασουόλο. Στο αγγλικό Λιγκ Καπ γίνονται οι αγώνες Οξφορντ -Μάντσεστερ Σίτι, Εβερτον – Λέστερ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κόλτσεστερ.

Απόψε παίζει και η Λίβερπουλ, όχι όμως στο Λιγκ Καπ (όπου παρέταξε χθες τη δεύτερη ομάδα για να αντιμετωπίσει την Αστον Βίλα), αλλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, καθώς στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής Μοντερέι του Μεξικού στο Κατάρ.

Σε μια επική δήλωση, ο Τζέιμς Μίλνερ τόνισε πόσο θέλει η ομάδα του να κατακτήσει το τρόπαιο, δηλώνοντας ότι «δεν θέλουμε να μας θυμούνται ως την ομάδα που κατέκτησε ένα μεγάλο τρόπαιο, αλλά την ομάδα που θα ξεχνούν σε ποια χρονιά κατέκτησε το κάθε τρόπαιο».

Στον τελικό ήδη έχει προκριθεί η Φλαμένγκο, που χθες νίκησε 3-1 με ανατροπή τη σαουδαραβική Αλ Χιλάλ του Ραζβάν Λουτσέσκου. Η δε Εσπεράνς της Τυνησίας τερμάτισε πέμπτη συντρίβοντας 6-2 την οικοδέσποινα Αλ Σαντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή