«Χλιαρή» η διαδήλωση ανεξαρτησίας, «άνοστο» το «κλάσικο»

«Χλιαρή» η διαδήλωση ανεξαρτησίας, «άνοστο» το «κλάσικο»

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σκιά επεισοδίων και μιας μικρότερης του αναμενομένου διαδήλωσης υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλωνίας διεξήχθη χθες στη Βαρκελώνη το «κλάσικο» της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ, που επίσης δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, λήγοντας χωρίς γκολ.

Η ανώνυμη πρωτοβουλία «Δημοκρατικό Τσουνάμι» είχε κάνει λόγο για συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών σε κινητοποίηση εκτός του Καμπ Νου πριν από τον αγώνα, αλλά τελικά οι διαδηλωτές ήταν περί τις 5.000, σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές.

Ωστόσο, σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην περίμετρο του γηπέδου μεταξύ διαδηλωτών –που εμφανώς δεν είχαν το παραμικρό ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιρικό αγώνα– και της καταλανικής αστυνομίας κι ενώ εξελισσόταν το β΄ ημίχρονο εντός του Καμπ Νου. Το κρατικό ραδιόφωνο της Ισπανίας έκανε λόγο για ρίψη αντικειμένων, όπως πέτρες και μπουκάλια, και συγκρούσεις σώμα με σώμα, ενώ σημειώθηκαν και τραυματισμοί. Ενδιαφέρον έχουν οι αναφορές περί αψιμαχιών μεταξύ διαδηλωτών και φανατικών οπαδών της Μπαρτσελόνα.

Στις εξέδρες οι αυτονομιστές Καταλανοί ύψωσαν πλακάτ που ζητούσαν στα αγγλικά από την ισπανική κυβέρνηση «να καθίσει και να κουβεντιάσει», σε μια ακόμη προσπάθεια διεθνοποίησης της αυτονομιστικής προσπάθειας των Καταλανών.

Εντός αγωνιστικού χώρου η Ρεάλ ήταν καλύτερη στο α΄ ημίχρονο, αλλά η «Μπάρτσα» ανέβηκε στην επανάληψη, αυξάνοντας την πίεση στην εστία του Τιμπό Κουρτουά. Παρά την είσοδο του Λούκα Μόντριτς, η Ρεάλ έδωσε χώρους, όμως ο Λιονέλ Μέσι δεν εκμεταλλεύτηκε μια σημαντική ευκαιρία που του δόθηκε να σκοράρει.

Το αποτέλεσμα αφήνει τις δύο ομάδες… αγκαλιά στην κορυφή της βαθμολογίας της Πριμέρα Ντιβισιόν με 36 βαθμούς, πέντε περισσότερους από την τρίτη Σεβίλλη.

Στο ιταλικό πρωτάθλημα η Γιουβέντους απέδρασε χθες με νίκη 2-1 από την έδρα της Σαμπντόρια, ενώ στη Γερμανία η Χέρτα σημείωσε σπουδαία νίκη με 1-0 στην έδρα της Λεβερκούζεν, μία μέρα μετά το καθηλωτικό 3-3 της Ντόρτμουντ με την πρωτοπόρο Λειψία.

Η Λίβερπουλ χρειάστηκε ένα γκολ του Ρομπέρτο Φιρμίνο στις καθυστερήσεις για να πάρει το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στο Κατάρ, επικρατώντας τελικά με 2-1 της αξιόμαχης Μοντερέι.

Η μεξικανική ομάδα ισοφάρισε μέσα σε δύο λεπτά το γκολ του Ναμπί Κεϊτά στο 12΄ με σκόρερ τον Ροχέλιο Φούνες Μόρι, αλλά ο Βραζιλιάνος Φιρμίνο επιβεβαίωσε το ραντεβού με τους συμπατριώτες του της Φλαμένγκο στον τελικό του Σαββάτου, σκοράροντας από κόντρα στο 91ο λεπτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή