Ποδόσφαιρο: Ξανά στην κορυφή ο ΠΑΟΚ

Ποδόσφαιρο: Ξανά στην κορυφή ο ΠΑΟΚ

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαζί συνεχίζουν στην κορυφή Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, έπειτα από την ολοκλήρωση και της 15ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λιγκ 1. Οι «ερυθρόλευκοι» που την Τετάρτη είχαν επικρατήσει με 4-1 της ΑΕΛ, έμειναν για λίγες μόνο ώρες μόνοι στην πρώτη θέση, καθώς ο ΠΑΟΚ πέρασε χθες από τη Νέα Σμύρνη, επικρατώντας με 2-0 του Πανιωνίου, φτάνοντας και αυτός τους 37 βαθμούς. Στις νίκες επέστρεψε και ο Αρης, που επικράτησε με 4-0 του Βόλου στο «Βικελίδης».

Ο «Δικέφαλος» για 45 λεπτά τα βρήκε δύσκολα στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον μαχητικό Πανιώνιο. Χωρίς φαντασία και λύσεις, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο να σπάσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων, που είχαν ως στόχο τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας και οδηγό το αντίστοιχο ματς με τον Ολυμπιακό.

Στο δεύτερο μέρος όμως, η είσοδος του Βιεϊρίνια αντί του Ελ Καντουρί που αποχώρησε τραυματίας, άλλαξε ολοκληρωτικά την εικόνα του αγώνα.  Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έδωσε την πνοή που χρειαζόταν για να φτάσει η ομάδα του στο τελικό 2-0 και στο 50ό διαδοχικό παιχνίδι χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα. Στο 48ο λεπτό έπειτα από κόρνερ του Πορτογάλου, η μπάλα έφτασε στον Ινγκασον που από κοντά άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας παράλληλα το δεύτερό του τέρμα στο πρωτάθλημα. Στο 62΄ πάλι μετά από κόρνερ του Βιεϊρίνια, ο Ακπόμ υπέγραψε το «διπλό» του ΠΑΟΚ.

Αρης – Βόλος 4-0

Πριν από τη σέντρα χθες στο «Βικελίδης», ο Αρης έμοιαζε να είναι με την πλάτη στον τοίχο. Η ήττα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ την προηγούμενη αγωνιστική είχε στριμώξει στα σχοινιά διοίκηση και προπονητή και η νίκη απέναντι στον Βόλο έμοιαζε μονόδρομος. Τελικά, ο Αρης όχι μόνο έφτασε στο τρίποντο, αλλά ουσιαστικά ξέσπασε στον Βόλο, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ και φτάνοντας στην πιο ευρεία νίκη με τον Ενινγκ στον πάγκο και δεύτερη στο πρωτάθλημα με το ίδιο σκορ, καθώς είχε προηγηθεί το 4-0 επί του Παναθηναϊκού για την 3η αγωνιστική.

Οδηγοί για τους «κίτρινους» ήταν ο Ιντέγε και ο Γκάμα που πέτυχαν από δύο γκολ και υπέγραψαν φαρδιά-πλατιά τον θρίαμβο, λίγες μάλιστα μέρες πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ο Ιντέγε άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό, ενώ στο 24΄ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Στο 30΄ ο Γκάμα με εκτέλεση πέναλτι έκανε το 3-0, ενώ στο 61΄ ο ίδιος παίκτης έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0, που έστειλε τον Αρη στην 5η θέση. 

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής: Ξάνθη – Παναιτωλικός 0-0, Ολυμπιακός – ΑΕΛ 4-1, ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 1-1, ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπ. 2-1, Ατρόμητος – Λαμία 1-1, Αρης – Βόλος 4-0, Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 0-2.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 37, ΠΑΟΚ 37, ΑΕΚ 27, ΟΦΗ 23, Αρης 21, Παναθηναϊκός 21, Ξάνθη 20, Ατρόμητος 19, ΑΕΛ 19, Λαμία 18, Βόλος 17, Αστέρας Τρίπολης 12, Πανιώνιος  6, Παναιτωλικός 5.

Επόμενη αγωνιστική (16η): Αστέρας Τρίπ. – Ξάνθη (21/12), Λαμία – ΑΕΚ (21/12),  ΑΕΛ – Πανιώνιος (22/12), Παναιτωλικός – ΟΦΗ (22/12), Βόλος – Ολυμπιακός (22/12), Παναθηναϊκός – Αρης (22/12), ΠΑΟΚ – Ατρόμητος (23/12).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή